Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов важен

...
Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов важен
Коментари Харесай

Blue Origin успешно тества космическата си капсула


Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов значим триумф като осъществя сполучлив тест на галактическа ракета и галактическа капсула за многократна приложимост, оповестява онлайн изданието BusinessInsider. Това е значима стъпка за една от главните цели на Blue Origin - да направи пътуването до космоса налично за повече хора.

Тестът на Crew Capsule 2.0 е бил извършен дружно с ракетата New Shepard в западните елементи на Тексас. В капсулата не е имало хора, единствено инсталация и плашило.

Капсулата е издигната с ракетата на над 76 км. височина, след което се отделя от главното тяло. Ракетата по-късно се връща назад и каца на специфична площадка, сходно на Falcon 9 на SpaceX.

През това време и капсулата прави своята процедура по приземяване. За задачата тя разчита на три парашута. Процедурата е осъществена сполучливо, като отваря вратата за основната цел - извеждане на хора до " ръба на Космоса " и безвредното им връщане назад на Земята.

Crew Capsule 2.0 ще може да се употребява както за доставки на инсталация и транспорт на астронавти, по този начин и за за " увеселителни " пътешествия. Срещу към 200 000 $ (според неофициални данни) всеки искащ ще може да се повози на Crew Capsule 2.0 и да изпита чувството на изстрелването с галактическата ракета и пътуването до към 100 км. над Земята./ vesti.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР