Космическа станция “Орбитал Рийф През октомври 2021 г. частните компании

...
Космическа станция “Орбитал Рийф През октомври 2021 г. частните компании
Коментари Харесай

Орбиталната станция на Блу Ориджин и Сиера Спейс е под въпрос

Космическа станция “Орбитал Рийф ”

През октомври 2021 година частните компании Блу Ориджин и Сиера Спейс оповестиха, че са почнали работа по основаването на орбитална станция на име “Орбитал Рийф ”. Но през днешния ден, две години по-късно, партньорството и бъдещето на станцията са под въпрос, защото двете компании имат по-належащи цели. Блу Ориджин работи по огромен контракт за НАСА, обвързван със основаването на пилотиран модул за кацане на Луната, а фокусът на Сиера Спейс е да довърши совалката си “Дрийм Чейсър ”.

За търканията сред Блу Ориджин и Сиера Спейс писа неотдавна CNBC, базирайки се на вътрешни източници. Положението е извънредно динамично и към момента се водят договаряния, само че наподобява все по-вероятно, че двете компании ще преустановят своето съдействие и ще продължат по своите пътища сами. Засега НАСА отхвърля, че има някакъв проблем и позицията на организацията е, че по станцията и до момента се работи.

Но от Ройтерс са се домогнали до информация, съгласно която Блу Ориджин е трансферирала по-голямата част от служащите по “Орбитал Рийф ” към по-належащия план “Блу Муун ”. Фирмата на Безос е спечелила от НАСА контракт за $3.4 милиарда, което е сериозна сума и за тези пари се чака да може да построи модул, с който астронавти ще кацат на Луната. Друга част от служащите са назначени на загадка стратегия за основаването на маневрени спътници.

Що се касае до “Орбитал Рийф ”, Блу Ориджин също работи по план на НАСА, само че за скромната сума от $130 милиона. Така че предпочитаната задача си остава лунното кацане.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР