Кошмарен полет с атракционен парашут преживяха вчера туристи на черноморския

...
Кошмарен полет с атракционен парашут преживяха вчера туристи на черноморския
Коментари Харесай

Вятърът причинил инцидента с парашут на Каваците

Кошмарен полет с атракционен парашут претърпяха през вчерашния ден туристи на черноморския плаж " Каваци ". Майка и наследник по знамение се разминаха без съществени пострадвания, откакто парашут, дърпан от моторна лодка – така наречен парасейлинг, се откъсна и падна в близката гора. Туристите бяха свалени от дърво с голям брой охлузвания, само че без съществени контузии.

„ Вятърът през вчерашния ден пристигна ненадейно и очевидно е сварил сътрудниците неподготвени. При нас също имаше леко напрежение по лодките. Условието е следното – мощен вятър - дребен парашут, слаб вятър – дребен парашут ”, разяснява пред бТВ Иван Рочков, шеф на водни атракциони в „ Слънчев бряг ”.

Той изясни, че лодките за рисковия спорт излизат не по-рано от 9-9:30 ч., тъй като вятърът в „ Слънчев бряг ” е характерен. Сутрин е доста стремителен и летенето не е допустимо да се реализира.

Ако се ориентира от морето и вятърът стане непрекъснат, тогава осъществяването на атракциона е безвредно.

„ Нашите лодки имат непрекъсната връзка между тях и когато виждат и най-малката смяна във времето, алармират и се взимат ограничения ”, сподели още Иван Рочков.

По думите му този тип спорт се управлява от „ Морска администрация ”, капитаните, които се занимават с това, както и Българската асоциация по парасейлинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР