Косатки потопиха лодка с петима пътници край бреговете на Синес,

...
Косатки потопиха лодка с петима пътници край бреговете на Синес,
Коментари Харесай

Косатки потопиха лодка с петима пътници край бреговете на Португалия

Косатки потопиха лодка с петима пасажери край крайбрежията на Синес, Португалия, оповестява осведомителна организация EFE.

Инцидентът е станал в неделя, 31 юли.

Петимата португалци са избавени от рибарска лодка и станцията за търсене и избавяне Синес.

В изказване на португалския флот се споделя, че пасажерите са били в избавителна лодка, когато службите са пристигнали.

От 2020 година нападенията на косатки против кораби край атлантическото крайбрежие на Испания и Португалия зачестиха.

Косатките атакуват проведено дребни яхти, чупят кормилата и удрят с часове корпуса с такава мощ, че могат да извърнат плавателния съд. Експертите са открили, че през 2020 година във всички набези са взели участие три млади косатки с прякори Черната Гладис, Сивата Гладис и Бялата Гладис.

През юни 2021 година към 30 косатки обкръжиха транспортен съд, до момента в който преминаваше на 40 километра от испанския бряг и го потопиха.

Все още не е открита повода за офанзивите. Някои специалисти считат, че за косатките сходни нападения са на първо място развлечение. Може би им е занимателно, когато цели кораби се обръщат под ударите им. Според специалисти това са доста умни животни, от тях можете да очаквате всичко, написа вестник Стандарт.

По-рано беше обявено, че косатки край крайбрежията на Португалия са нападнали кораба и са го подхвърляли 40 минути. Те са съумели да счупят кормилото, да причинят обилни вреди и да изплашат моряците.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР