Корупцията в хърватското общество започва още в училище, където децата,

...
Корупцията в хърватското общество започва още в училище, където децата,
Коментари Харесай

Корупцията в Хърватия започва още в училище, обяви президентът

Корупцията в хърватското общество стартира още в учебно заведение , където децата, които лъжат на изпити, са хвалени като " герои ".

Това разгласи президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която се отдръпва през февруари след загуба на извършените при започване на тази година президентски избори , написа " Гардиън ".
 На втори тур в Хърватия избират президент
На втори тур в Хърватия избират президент

24 000 наблюдаващи наблюдават за гласуването

По думите й корупционните практики могат да бъдат открити в цялото хърватско общество, само че те стартират в класната стая.

Тези, които се оправят добре, постоянно са описвани като " зубари ", до момента в който " тези, които се приготвят да излъжат на изпита, са герои ", разяснява президентът на конференция в Загреб.

" Оттук стартира корупцията, от децата. Те търсят н ачини за заобикаляне на системата - и това не е сведено единствено до политиката ", счита тя.

През декември някогашният хърватски министър председател Иво Санадер беше наказан на 6 година затвор за рушвет.
 Хърватия поема Съвета на Европейски Съюз
Хърватия поема Съвета на Европейски Съюз

Това се случва в комплициран миг за страната и Европейски Съюз

Колинда Грабар-Китарович означи, че е била изолирана от огромните държавни решения по време на работата й в администрацията на Санадер и в следствие на това не знае за корупцията . Но президентът, член на дясноцентристката партия Хърватски либерален съюз, призна, че даже всекидневните каузи в нейната страна предизвикват просвета на корупция.

Много постоянно ние не сме наясно какво е корупция . Когато посетиш доктор, всеки чака да донесеш минимум цветя, бонбони и такива неща - това е традиция. Майка ми беше неотдавна в болница и мои другари ме попитаха за какво не съм донесла нещо, тъй като медицинските сестри очаквали. И аз споделих, че няма да вземам участие в такава корупция . Ще донеса кошница за Коледа, дребен коледен подарък, само че това е, изясни президентът.

Според нея позитивно е това, че младежите, които са напуснали Хърватия и са отишли в разнообразни страни, ще се върнат и ще донесат със себе си разнообразни етики и способи на работа и по този метод хърватите ще завоюват.
 Балотаж на 5 януари в Хърватия
Балотаж на 5 януари в Хърватия

Зоран Миланович против сегашния президент Колинда Грабар-Китарович

Проучване на Евробарометър демонстрира, че множеството хървати (59%) са наранени от корупция във всекидневието си.

Грабар-Китарович изгуби на балотажа на президентските избори от лявоцентристкия претендент Зоран Миланович при започване на януари, няколко дни откакто Хърватия пое ротационното председателство на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР