Корупцията, особено в България, е пуснала изключително дълбоки корени. Тя

...
Корупцията, особено в България, е пуснала изключително дълбоки корени. Тя
Коментари Харесай

Асен Василев: Корупцията у нас е пуснала дълбоки корени, борбата ще е трудна и продължителна

" Корупцията, изключително в България, е пуснала извънредно дълбоки корени. Тя е проникнала в профсъюзите, в работодателските организации, в съвсем всички браншове на стопанската система и в съвсем цялата държавна администрация и битката против толкоз огромно раково образувание в българското общество няма да е нито бърза, нито лесна. Борбата ще бъде сложна и продължителна. " Това съобщи финансовият министър Асен Василев на конгрес, отдаден на подобряването на прозрачността и ръководството.

Василев уточни, че през последните 3 месеца България е направила стъпки в Народното събрание като промени в КПКОМПИ, следствие на основния прокурор, приемане на промени в Конституцията на първо четенето, което е огромен триумф. " Законът за Закон за обществените поръчки беше признат обаче с две изключения. Първото не отхвърли на партиите да поддържат текста, съгласно който частните лечебни заведения да вършат публични поръчки при доставки с обществен запас. Това демонстрира, че когато има сериозен финансов интерес, корупцията прониква на всички места ", съобщи той, представен от Българска национална телевизия.

" Другото, което не мина, е отдаването на горите също да става по Закон за обществените поръчки. Затова би трябвало да сме непрекъснати, да не забравяме незавършените неща и да го довършим идващия път. В началото на борбата сме. Имаме още много съществени промени и имам вяра, че тогава България ще бъде водеща в Европейски Съюз. На нашето потомство се е паднала тази борба и ние ще я докара до край ", добави финансовият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР