Корупцията не е само в даване на подкуп. Една корупция

...
Корупцията не е само в даване на подкуп. Една корупция
Коментари Харесай

Данъчен адвокат: Несериозно е проверката на Горанов да трае само 20 дни

Корупцията не е единствено в предоставяне на рушвет. Една корупция може да е построена и на преданост, взаимозависимост и чадър върху избрани структури и компании. Трябват отговори на въпросите: Кой пази Горанов? Чий министър е той? Защо не може да му бъде поискана оставката?
Така юрист Атанас Черногорски и политическият PR Весислава Танчева разясниха в студиото на „ Честно казано с Люба Кулезич “ абсурдът с жилището, в което живее безплатно финансовия министър Владислав Горанов и предстоящите резултати от инспекцията на КПКОНПИ.

Политическият PR Весислава Танчева разяснява, че въпросът е по какъв начин са правени проверките. Има скица в метода по който това се случва. Подава се информация на медиите за някакви диспропорции в приходите на някой, излизат изявления, задейства се Национална агенция за приходите да прави инспекция, диря задействане на КПКОНПИ, следват съд и присъда. По тази скица сега има няколко такива случая. Например инспекциите на Соня Култуклиева, Трябва и Горанов да мине по тъкмо тази скица от инспекции.

Губят се месеци в които никой не знае той с какво се е занимавал откакто напуща депутатското си място досега в който става министър. Къде е бил в тези 4 месеца, работил ли е някъде за кого е работил за по-висока заплата.

Има доста въпроси, на които би трябвало отговор. Защо не можем да желаяме оставката на Горанов? Защо няма да му изиска Борисов оставка? Кой пази Горанов? Чий министър е той?

Когато БОЕЦ желаеха проверка на Пеевски какво се случи? Национална агенция за приходите написаха данъчната декларация на Пеевски. И аз желая данъчните да ми пишат декларацията. Има най-малко още един фиктивен мотив да се сезира институция в тази ситуация с Горанов – това е сигналът на БОЕЦ против Горанов импортиран в КПКОНПИ.

Според юрист Черногорски има доста повече неща, които би трябвало да се ревизират, не е единствено един апартамент в който живее финансовия министър Владислав Горанов.

Всичко би трябвало да се преглежда като един пчелен кошер. Трябва да се проследят всички в този кошер, връзките им. За 20 дни това не може да се направи, този период е прахуляк в очите. Трябва следене на парични потоци на компании и фондации в други страни. Когато има една компания с 6 цифрена облага и 6 цифрена загуба идната година в реда на нещата е да се ревизира по какъв начин се е появила чак такава загуба.

изясни той.

Горанов, когато напускаше депутатсването си изясни, че му е ниска заплатата. Как може да се изясни за какво се е върнал на държавна работа с по-ниска заплата тогава.

Корупцията не е единствено в предоставяне на рушвет. Една корупция може да е построена и на преданост, взаимозависимост и чадър върху избрани структури и компании.

Когато КПКОНПИ ревизира обществени лица приема констатациите на Национална агенция за приходите, само че когато ревизира други лица не ги приема. Как може да се изясни това? Има порочно двустранно пояснение и използване на закона. През януари ще бъде оповестен разбор на двойния стандарт на комисията, заяви юрист Черногорски.

В пчелния кошер има война, само че кой кого ще изгони от кошера следва да се видят, заключи юрист Черногорски.

Непрекъснатото оронване на престижа на ръководещата коалиция й се отразява, само че до момента в който самият Борисов не реши, че не желае да ръководи, това държавно управление не може да бъде свалено без значение от свадите, които излизат един след различен. Правителството може да си изкара мандата, само че по улицата не се търкаля властта. Докато протестиращите не се обединят това държавно управление може да има дълъг живот, сподели в края на диалога Танчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР