Кортни Кокс е единствена по рода си. Но всичко това

...
Кортни Кокс е единствена по рода си. Но всичко това
Коментари Харесай

Кортни Кокс навърши 59

Кортни Кокс е единствена по рода си.

Но всичко това се случва с помощта на упоритата ѝ работа. Тя бе единствената актриса, способна да се оправи с твърдата, само че любяща Моника Гелър в " Приятели " и първата жена, повдигнала тематиката за предменстуалния синдром по малкия екран. Идвайки от Алабама, където такова нещо като " шоубизнес " не приказва съвсем нищо на никого, Кокс не си е представяла, че ще получи основна роля в най-големия сериал по малкия екран и ще взе участие във всичките му 236 епизода. Не си е представяла и че ще бъде седем пъти номинирана за премията на Гилдията на филмовите артисти. Не е знаела и че когато приема ролята на " к*чка " във филм на ужасите, както тя самата я разказва, ще се задържи в нея близо три десетилетия.

Познавате я, обичате я. Кортни Кокс е икона. Но има обстоятелства, които са едва познати. Като да вземем за пример, че...

...първоначално се явява за ролята на Рейчъл Грийн. Странно би било да гледаме Кортни Кокс в друга роля, с изключение на тази на Моника. Продуцентите я избират да изиграе капризно и неопитно " момиченце на баща ", въпреки че за актрисата персонажът на Моника ѝ подхожда повече и има по-силни личностни характерности. И по този начин Кокс става Гелър, която вместо да откри щастието с Чандлър Бинг (Матю Пери), е трябвало да го открие с... Джоуи Трибиани (Мат Лебланк). Това, несъмнено, е било преди да всички артисти да бъдат определени и мощната химия сред Рос (Дейвид Шуимър) и Рейчъл (Дженифър Анистън) да бъде толкоз добре призната и обожавана от феновете по целия свят. Въпреки това Кортни е най-известната от петимата актьори, когато е започвал " Приятели ".

По-късно един от най-популярните ситкоми на всички времена, хвърлящ взор към живота на хората от поколението Х през 90-те, дава подтик на звездата, чието име - Моника Гелър се трансформира в синоним на думата " чистофайник " през годините. " Бях толкоз нервна. Толкова е мъчно да влезеш в хитово шоу. Не бях гост-звезда, а непрекъснат персонаж, всякога, когато отивах, имах възприятието, че стартирам от нулата ", са думите й пред медиите тогава.

Като най-опитната актриса от основния състава, при старта Кокс е известна със мощно проявения си майчински инстинкт на снимачната площадка, защото поучава звездите да си дават взаимно бележки, оферти и препоръки за актьорско майсторство. Ролята дотам влиза под кожата й, че е малко необичайно да разберем, че в даден миг е съжалила, че я е приела. В последна сметка трансформира решението си, откакто е въведен подсюжетът за Моника и Чандлър като сътрудници.

И не. Най-добрият ѝ другар в действителност не е Дженифър Анистън, а Ед Шийрън, който даже известно време живя в къщата ѝ на плажа в Малибу, с цел да написа музика.

Въпреки това тя споделя: " Приятели " ме научи на значимостта на другарството и на това да се държим дружно. Тези другарства бяха в най-важния миг от живота ми и преминахме през толкоз доста неща дружно ".

След като се явява на прослушване за ролята на Гейл Уидърс, Кокс получава отвод, защото продуцентите на кино лентата не виждат в нея задоволително черти на " к*чка ". Въпреки това, сходно на героинята си в " Приятели ", наподобява, че Кортни Кокс не се отхвърля елементарно и продължава да упорства.

Тя е от многото холивудски звезди, стартирали кариерата си в сфера, надалеч от киното. В нейният случай - с присъединяване в клип с Брус Спрингстийн.

Има доста обстоятелства, които са едва познати за Кортни Кокс, която през днешния ден става на 59. Например, че е оповестена от списание " Playboy " за " Най-сексапилната жена " на 1995 година Според тогавашният ѝ режим за разкрасяване: " Трябват единствено три неща - серпантина, оправени вежди и червило ".

И да. Кортни Кокс е единствена по рода си.

Може да не си спомня присъединяване в паметния сериал " Приятели ", който я изхвърля на върха на славата, само че той съумява да разсмее многочислената публика по целия свят в продължение на десетилетия и да сътвори едно потомство от фенове на ситкомите, вдъхновявайки общността за възприятие за единодушие, пише . Трудно е да се не помни репликaта на рожденичката, която споделя: " I KNOW! ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР