Кортежът на главния прокурор може да е проследен през чип

...
Кортежът на главния прокурор може да е проследен през чип
Коментари Харесай

Божидар Божанов с предположение как е проследена колата на Гешев

„ Кортежът на основния прокурор може да е проследен през чип в стикера за годишен механически обзор “, съобщи някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов от Демократична България.

Според заместник-директора на Националното разследване Ясен Тодоров атентатът против основния прокурор е  разработван в продължение на дни от причинителите.

На този стадий към момента не е ясно по какъв начин причинителите са разбрали маршрута на кортежа на обвинител номер едно.

„ Заради това, че има данни в чипа, тези данни са за регистрационен номер, само че освен. Те по разпоредба са кодирани, би трябвало да забележим дали могат да бъдат четени от други лица. Това отваря вратата за евентуални незаконни действия “, означи Божидар Божанов.

От Демократична България обявиха, че ще внесат Законопроект с който да бъдат отстранени стикерите от колите. От Министерството на превоза опровергаха думите на Божанов и обърнаха внимание, че в стикерите се съдържа информация само за колите. „ Не е допустимо следене на придвижването на транспортните средства от разстояние. Технологията е идентична с различаване на номера посредством камери за автоматизирано различаване на номерата “, обявиха от министерството. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР