Корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк вече могат да подписват документите

...
Корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк вече могат да подписват документите
Коментари Харесай

​УниКредит Булбанк вече предлага електронно подписване на документи и на своите корпоративни клиенти

Корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк към този момент могат да подписват документите си електронно. Чрез сертифициран КЕП* или посредством мобилното приложение Evrotrust, създадено от " Евротръст Технолоджис ", фирмите имат опция да подписват, удостоверяват и изпращат документи на всички места и когато и да е, без да е належащо посещаване във филиал на банката. След като подпишат по електронен път, клиентите получават информация за статуса на документа си от обслужващия ги банкер.

Е-подписването е новаторска функционалност, посредством която се подписват и удостоверяват документи в цифрова форма. С подписването на електронния документ се разпознава юридическото лице и съдържащата се в документа информация се пази от следващи промени.

Ралука Попеску, Директор Корпоративно и капиталово банкиране, споделя:

Нарастващата потребност от потребление на онлайн банкиране е очевидна; и в този момент то става желано от юридическите лица, които са наши сътрудници. Те трансформират метода си на работа - от ден на ден се интересуват от отдалечени услуги без потребност от книжен притежател - и ние се приспособяваме към това и даже сме пионери в новите решения. Нашата цел, като корпоративна банка номер едно в България, е непрекъснато да подобряваме потребителско прекарване на клиентите, които ни избират. Повече от 85% от корпоративните ни клиенти към този момент употребяват цифровите ни канали за своите банкови интервенции. И ние няма да спрем дотук, а ще продължим в посока на това да създадем прекарването на нашите клиенти още по-добро. "

Подписването може да бъде осъществено след поръчка на КЕП* за юридически лица от законен снабдител на квалифицирани удостоверителни услуги в Европейски Съюз. При услугата на Evrotrust целият развой е онлайн. Необходимо е единствено да се смъкна мобилното приложение, където се прави регистрация посредством фотография на персоналната карта и селфи. След това системата автоматизирано издава електронния автограф със съответната годност.

Благодарение на тази функционалност корпоративните клиенти на УниКредит Булбанк печелят повече време за своя бизнес и понижават потреблението на хартия.

Всички клиенти на банката, които желаят да получат повече информация за новата функционалност, могат да посетят интернет страницата на или да се извърнат към обслужващия ги банкер.

*Квалифициран Електронен Подпис - издава се от снабдител на удостоверителни услуги според Закона за електронния документ и електронния автограф (ЗЕДЕП). Списък с доставчиците на удостоверителни услуги е разполагаем на
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР