Корпоративни размисли и бизнес решения в условия на извънредна ситуацияКакво

...
Корпоративни размисли и бизнес решения в условия на извънредна ситуацияКакво
Коментари Харесай

За страстта и потенциала да бъдеш пръв или максимално успешен

Корпоративни размишления и бизнес решения в условия на изключителна обстановка

Какво кара хората да желаят повече? Какво ги движи към това да се стремят към оптималното? Дали това най-много е желанието да бъдат първи, преди останалите, или стремежът им към допустимо най-високи достижения, прочут още от древността като блян към съвършенство?

Какво ги окрилява в тези техни стремежи и желания и какво лимитира вътрешните им пориви? И най-много: до каква степен външни фактори могат да повлияят уверено и в задоволителна степен на желанията, стремежите и поривите на хората да реализират повече и оптималното – да ги насърчат или обезсърчат в мотивацията им да бъдат номер едно или да са неповторими и единствени.

Тези и сходни въпроси си поставихме ние, във Fibank , още през първото тримесечие на 2020 година. За нас те се оказаха изключително значими, поради новата, недпредсказана и предизвикателна обстановка, в която ни сложи тази толкоз друга за всички ни година. Наред с грижата за здравето и сигурността на чиновници, клиенти и сътрудници, в нашия дневен ред напълно естествено се появи и нуждата да мотивираме и насърчим по друг от обичайните способи чиновници си, с изключение на да реализират задачите на банката в условия на изменена икономическа обстановка с прогнози за стеснен напредък, и да се усещат сполучливи, приети, задоволени от личните си старания и достижения. А също и подтиквани и въодушевени, въпреки „ на открито “ да няма доста мотиви за интензивност и позитивизъм.

Водени от концепцията, че без значение какъв брой тежка и стресираща е средата, и даже и най-много в условия на външни ограничавания и напън, хората имат потребност от това да дадат независимост на желанията, поривите и стремежите си да реализират, да бъдат положителни, да бъдат първи, да бъдат приети като единствени и неповторими с триумфите и достиженията си, ние се опитахме да погледнем отвън ежедневното напрежение и оцеляване: Какво дава сила, самопризнание и възприятие за триумф, къде са същинските достижения и спечелили, има ли по-зареждащо прекарване от оспорвана победа в едно същинско спортно състезание – с висока летва, огромни награди, блестящо отличаване на по-добрите от най-хубавите.

Така създадохме FiSales Pro - търговски шампионат за реализиране на най-високи резултати в обслужването на клиенти посредством сполучливо предложение на банкови артикули и услуги, със състезание в две дивизии: FiSales Pro Team за отличаване и награждаване на отборен първенец – банков офис, и FiSales Pro Individual за установяване на Шампиони в седем обособени категории. За лъчение на нашите Шампиони обявихме ясни и доста високи критерии за лъчение победител във всяка дивизия и категория – екип и чиновници, които реализират не просто високи, а оптимално високи резултати.

За останалите чиновници, които не са директно ангажирани с предложение и продажби, обявихме друго състезание: Most Valuable Team (MVT) - стратегия, която да отличи екипната мотивация и да насърчи дейно и резултатно взаимоотношение с другите звена в банката, като наложителна причина за качествено обслужване и угаждане на възходящите потребности на клиентите на Fibank. Екипът-победител определихме с проучване измежду всички звена в банката за установяване на екип, който в най-висока степен дава отговор на оптимално високи стандарти за отлична организация, висок професионализъм в работата и за етично взаимоотношение.

Вече имаме първите спечелили – горди от себе си, щастливи от премиите и най-много, фокусирани върху работата си и своите високи достижения през тази нелека година. А това се оказа добър и работлив фокус – освен за банката и за постигането на бизнес задачите й за 2020, само че и за самите чиновници, за тяхното персонално самочувствие и по-успешно прекосяване през нелеките моменти на тествания, които съпътстваха всички ни през годината.

Така че, като всяко факсимиле, това също се оказа правилно: спортът доста взема, само че и доста дава. А същинските Шампиони са сред нас – би трябвало единствено да им дадем кулоар, писта, тепих, стратегия, каквото е нужно, с цел да изявят пристрастеността и капацитета си. И след това да ги сложим в светлината на прожекторите – това е толкоз прелестно и задоволително за същинските състезатели!

Роси Тонева,  Директор „ Управление на човешкия капитал “ във Fibank
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР