Коронавирусните инфекции и свързаните с тях смъртни случаи в Германия

...
Коронавирусните инфекции и свързаните с тях смъртни случаи в Германия
Коментари Харесай

К-19 по света: Протест в Тирана след убийството на мъж, нарушил Covid мерките

Коронавирусните инфекции и обвързваните с тях смъртни случаи в Германия евентуално ще продължат да нарастват през идващите седмици, съобщи в четвъртък шефът на Института по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " (RKI) - Лотар Вилер, представен от Ройтерс.

" Настоящият растеж на инфекциите с Covid-19 е притеснителен ", сподели той по време на конференция и добави: " Ситуацията към момента е доста сериозна и се е влошила през последната седмица. В момента следим повишаване на инфекциите ".

Според него скоро може да има нов експоненциален растеж на случаите на Covid-19 в Германия. По време на конференцията Вилер предизвести, че изравняването на кривата е " извънредно нежно " и че числата не престават да нарастват.

Ръководителят на звеното за наблюдаване на RKI, Уте Рексрот, сподели, че повишаването на случаите, изключително във федералните провинции Тюрингия, Бранденбург и Саксония-Анхалт, е обезпокоително,

Представените в четвъртък последни данни на института демонстрират, че продължава и внезапното повишаване на броя на жертвите на Covid-19, като през последните 24 часа те са се нараснали с 440 до общо 20 372.

Потвърдените случаи на Covid-19 пък са се нараснали с 23 679 за последното денонощие до общо 1 242 203, поставяйки нов рекорден дневен растеж, съгласно данните на RKI. Предишният връх беше подложен на 20-и ноември, когато броят на инфектираните набъбна с 23 648.

Най-голямата стопанска система в Европа се намира в непълен локдаун от шест седмици (от 2-ри ноември), като питейните заведения и заведенията за хранене са затворени, само че магазините и учебните заведения са отворени. Това спря експоненциалния напредък на ковид а, само че втората вълна на Covid-19 се оказва доста по-трудна за усмиряване и води до повече жертви от първата вълна, показва Ройтерс.

От Института по инфекциозни заболявания " Роберт Кох " показаха, че в случай че хората не понижат личните си контакти с 60%, ще бъде належащо въвеждането на по-затегнати противоепидемични ограничения.

Шефът на RKI Лотар Вилер също по този начин прикани хората да не пътуват по време на Коледните празници.

След 5 седмици строга карантина епидемиологичната конюнктура в Гърция се усъвършенства постепенно.  Въпреки това епидемиолозите упорстват да не се отварят даже дребните магазини за празниците. Остава в действие възбраната за овакантяване на региона по адрес, както и вечерния час от 21.00 часа до 5.00 сутринта. Свободно е придвижването на товарни камиони през граничните пунктове, заяви БНР.

Междувременно  работна група    за битка с ковид а на Белия дом посъветва президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да възвърне входящите пътувания  от Европейския съюз, Англия и Бразилия, съобщи CNBC.

През март тази година американската администрация ограничи пътуванията за жители на страни отвън Съединени американски щати от тези дестинации като част от ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19. 

Албанската полиция е разпръснала със сълзотворен газ стотици протестиращи в Тирана против убийството на 25-годишен мъж, нарушил противоепидемичната възбраната за излизане на открито в нощните часове, съобщи Ройтерс.

Мъжът е умрял в ранните утринни часове през вчерашния ден след, както оповестяват управляващите, " несъразмерна приложимост на мощ от страна на служител на реда ".

Полицията първо заяви, че мъжът, който съгласно някои медии се споделя Клодиан Раша, не се подчинил на полицейско разпореждане да спре и че носел оръжие . Впоследствие полицията съобщи, че той носел предмет, който обаче не бил оръжие.

Протестиращите настояха за оставката на вътрешния министър, замеряха постройката на министерството с разнообразни предмети и възпламениха коледни дървета преди да бъдат разпръснати от полицията.

Двама служители на реда и един публицист са леко ранени.

Полицаят, която е прострелял Раша, е задържан и се води следствие.

Албанският министър председател Еди Рама е в Съединени американски щати, където през днешния ден се срещна с представители на фармацевтичната компания „ Пфайзер “ и разиска с тях доставки на имунизацията им против новия ковид за Албания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР