Коронавирусната криза дава възможности на селскостопанския сектор в България. Държавата

...
Коронавирусната криза дава възможности на селскостопанския сектор в България. Държавата
Коментари Харесай

Стилиян Чомаковски: Коронавирусът е възможност за завръщане към българското село

Коронавирусната рецесия дава благоприятни условия на селскостопанския бранш в България. Държавата би трябвало да се опита да подкрепи българското село и да задържи завърналите се от чужбина, съобщи Стилиян Чомаковски, шеф на "Чомстил ", в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.
“Трябва да се опитаме да запазим колкото се може повече младежи в земеделския бранш у нас. Трябва да се види какъв брой оптимално може да се усили възнаграждението на тези хора и те да бъдат привлечени да останат”, посочи Чомаковски.
“В някои сфери от земеделието България е доста по-напреднала от останалите европейски страни”.
По думите на госта трусовете от коронавирусната рецесия не засягат селскостопанския бранш у нас, който даже може да се възползва от ниските цени на горивата, както и от съществуването на доста работна ръка по селата.
“При зърнопроизводителите няма проблеми, защото продукцията им е дълготрайна”, означи той.
“Има малко усложнения по повод доставката на машини, което усложнява мероприятията на полето”.
“Природата си умря, нека това бъде в помощ на бранша, да бъде по-благосклонна към земеделието. За цените всичко е доста релативно. Важното е, че на този стадий ще падне доста себестойността, заради спада на цените на материалите, употребявани за производство”, означи още Чомаковски.
Той разяснява и протичащото се на фондовите пазари, като уточни, че по негово мнение акциите към момента са доста надценени.
“Като се има поради и въздействието на ковид, човек би трябвало да е доста препазлив на фондовите тържища. Борсата към момента не е отразила отрицателните въздействия на коронавируса”, посочи Чомаковски.
Вижте целия диалог във видео материала.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР