„Коронавирусът за известно време блокира нашата работа. До средата на

...
„Коронавирусът за известно време блокира нашата работа. До средата на
Коментари Харесай

Проф. Владов: Коронавирусът доведе до спад в броя на донорите

„ Коронавирусът за известно време блокира нашата работа. До средата на май нямаше трансплантации. Това докара до спад в броя на донорите. Това беше компликация, която в допълнение демотивира координаторите”, съобщи проф. доктор Никола Владов – завеждащ Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА.
Той работи неуморно на линията сред живота и гибелта и за последните 10 години е направил над 60 чернодробни трансплантации. А неотдавна беше препоръчан за медал "Стара планина " I степен. Коронавирусът не е попречил на работата му – проф. Владов е направил единствено с 50 интервенции по-малко. Той обаче поучава хората да не отсрочват срещата с доктор.
„ Всички лекари би трябвало да устоят на натиска от COVID-19. Ако би трябвало всички ще се включим в тази битка. Ние, хирурзите, сме малко по-встрани. Макар, че и при нас може да се случи пациентите да имат ковид. Трябва да си оказваме помощ взаимно”, счита проф. доктор Никола Владов.
Неговата основна дума е дисциплинираност – даже счита, че в страната тя би трябвало да се затегне, защото е забелязал, че доста хора вървят без маски и не съблюдават отдалеченост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР