Коронавирусът взе нови 7 жертви от Врачанско, сочат данните на

...
Коронавирусът взе нови 7 жертви от Врачанско, сочат данните на
Коментари Харесай

Кошмар без край: COVID-19 уби още 7 човека от Врачанско, вкараха 17 заразени в болници

Коронавирусът взе нови 7 жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна ревизия.
В МБАЛ „ Христо Ботев “ са умряли 81-годишна жена от Враца и мъж на 72 години от града. В болничното заведение в Мездра са издъхнали двама 63-годишна локална жителка и мъж на 87 години от Моравица. 59-годишен мъж от Рогозен е изгубил борбата с подлата болест в лечебницата в Бяла Слатина. В Първа частна МБАЛ – Враца са умряли 70-годишен локален гражданин и жена на 90 години от Мездра.
За последните 24 часа на територията на област Враца са открити нови 56 случая. От тях 17 са настанени за лекуване в лечебни заведения.
В Тубдиспансера са вкарани мъж на 47 години от Враца, жена на 69 години от регионалния център, друга на 59 години от Крушовица, 74-годишна жена от Бяла Слатина, 43-годишен мъж от Враца, жена на 71 години от Мездра, мъж на 67 години от Хайредин, 68-годишна врачанка, мъж на 70 години от Бяла Слатина. В МБАЛ „ Христо Ботев “ са настанени 72-годишен мъж от Криводол, жена на 76 години от Рогозен, 67-годишен мъж от Враца и жена на 73 години от Баница.
В козлодуйската болница е вкаран 69-годишен мъж от Бутан, а в белослатинската – мъж на 79 години от Тлачене. В лечебницата в Мездра са настанени жена на 78 години от Дърманци и 65-годишен мъж от града.
Останалите новоустановени случаи се лекуват у дома, прецизират здравните управляващи.
За всички доказани случаи са стартирани и не престават епидемиологичните изследвания за определяне и предприемане на ограничения по отношение на позитивните и контактните лица. В рамките на деня са направени общо 60 нови наставления за карантина на такива лица.
Към момента дейните случаи в региона са 776, от тях 699 са на домашно лекуване, а 77 са приети в болница.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР