Коронавирусът върна Румен Радев от Естония. В усложнената епидемична обстановка

...
Коронавирусът върна Румен Радев от Естония. В усложнената епидемична обстановка
Коментари Харесай

Коронавирусът върна Радев от Естония

Коронавирусът върна Румен Радев от Естония. В усложнената епидемиологична конюнктура президентът прекъсна изненадващо държавното си посещаване. Той трябваше да организира срещи с президента и премиера на балтийската страна.

Днес сутринта Радев и брачната половинка му Десислава трябваше да дойдат в постройката на администрацията на естонския президент, където се очакваше да бъдат посрещнати от президента Керсти Калюлайд и нейния брачен партньор.

Към 11 часа обаче стана ясно, че срещата е анулирана заради усложнената конюнктура от ковид и невъзможността да бъдат изпълнени всички детайли от плануванаъа стратегия. Затова двамата водачи са се договорили в телефонен диалог, извършен тази заран.

От президентската институция обявиха, че на състоялата се през вчерашния ден среща сред двамата в Талин в границите на самодейността „ Три морета “, са били разисквани тематиките от дневния ред на двустранните връзки, както и самата самодейност.

По-късно през днешния ден Радев трябваше да се срещне с ръководителя на Народното събрание на Естония и с премиера на страната. След това беше планувано и посещаване в Центъра за върхови достижения в киберотбраната на НАТО. За късния следобяд имаше планувано и присъединяване на президента в конференция.

Все още не е ясно дали някой от българската делегация или от естонска страна е дал позитивна проба за ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР