Коронавирусът ще стане ендемичен. Това заяви експертът от Световната здравна

...
Коронавирусът ще стане ендемичен. Това заяви експертът от Световната здравна
Коментари Харесай

Експерт разкри какво ще се случи с коронавируса

Коронавирусът ще стане ендемичен. Това съобщи специалистът от Световната здравна организация (СЗО), професор Дейвид Хейман, оповестява The Guardian.

Най-вероятно SARS-CoV-2 ще стане ендемичен, както и четири други човешки ковид, предвижда експертът. „ Той ще продължи да мутира, до момента в който се развъжда в човешките кафези, изключително тук-там с по-интензивно разпространяване “, изясни Дейвид Хейман. Според него човечеството ще се научи да живее с този вирус. Така че към този момент има принадлежности за избавяне на човешки живот и положителното здраве на популацията също ще способства за това.

Същата позиция се споделя и от представителят на СЗО Марк Райън. „ Вероятният сюжет е, че вирусът се трансформира в следващата ендемична болест, която ще остане от типа си, само че с доста ниска опасност в границите на ефикасна световна стратегия за имунизация “, добави той. Според експерта даже съществуването на дейно лекарство против COVID-19 не подсигурява премахването на инфекцията.

По-рано специалистът на СЗО, професор Сантяго Мас-Кома предвижда нова пандемия в света: нова разновидност на ковид, в началото открита във Англия, може да провокира трета вълна от пандемията COVID-19. Според него човечеството продължава да се поддава на вируса и хората занапред ще схванат дали имунизациите могат да забавят разпространяването му.

Към 30 декември в света има повече от 81,7 милиона души, инфектирани с ковид, от които над 1,78 милиона са умряли, а 46,2 милиона са се възстановили. Повечето от инфектираните са регистрирани в Съединени американски щати, Индия, Бразилия, Русия и Франция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР