Коронавирусът се появява във все повече страни по света и

...
Коронавирусът се появява във все повече страни по света и
Коментари Харесай

Коронавирусът и фалшивите здравни съвети

Коронавирусът се появява във от ден на ден страни по света и понастоящем няма лекарство срещу него. Това, за жалост, не стопира потока от здравни препоръки по какъв начин да се предпазим или излекуваме от него. Някои от тях са относително безобидни, до момента в който други могат да бъдат рискови за здравето.

Би Би Си разгласява лист с някои от най-разпространяваните он-лайн препоръки, и това, което науката споделя за тях.

1. Чесън

В обществените мрежи се популяризират доста изявления, които предлагат да се яде чесън, с цел да се предотврати инфекцията.

Според Световната здравна организация (СЗО), чесънът е „ здравословна храна, която може да има някои антимикробни свойства ", само че все пак няма доказателства, че яденето на чесън може да отбрани хората от новия ковид.

В доста случаи - стига опитите за различни средства да не ви пречат да следвате медицински препоръки, учредени на доказателства, тези типове медикаменти сами по себе си не са нездравословни, само че имат капацитета да станат такива.

Вестник „ The South China Morning Post " заяви за жена, която трябвало да се лекува в болница от мощно инфектиране на гърлото, откакто изяла 1,5 кг недопечен чесън.

Знаем, че като цяло яденето на плодове и зеленчуци и пиенето на вода може да бъде потребно за поддържането на здравето. Въпреки това, няма доказателства, че обособени храни оказват помощ в битката с този съответен вирус.

2. Чудодейни медикаменти

Джордън Сатър, който има няколко хиляди почитатели в разнообразни платформи, твърди, че „ минерална добавка-чудо " - или MMS - може да „ ликвидира " ковид.

Според Сатър и други „ специалисти ",

Съдържа хлорен диоксид - избелващ сътрудник. хлорният диоксид (известен също като MMS) е ефикасен палач на ракови кафези, който може да унищожи и ковид ".

Миналата година Американската организация по храните и медикаментите (FDA) предизвести за заплахата за здравето, които крие пиенето на MMS. Здравните управляващи в други страни също са пуснали сигнали за това.

ОТ FDA споделят, че „ не е осведомени с никакви проучвания, доказващи, че тези артикули са безвредни или ефикасни за лекуване на всяка болест ". От организацията предизвестяват, че пиенето на „ артикули с хлорен диоксид може да аргументи гадене, повръщане, диария и признаци на тежка дехидратация ".

3. Домашно създаден дезинфектант за ръце

В Италия, която сега е една от най-силно засегнатите от вируса страни, страховете са довели до презапасяване и изпразване на рафтовете с гел за стерилизация на ръцете по магазините.

Веднага откакто една от най-популярните марки гелове в страната заяви за дефицита му, в обществените мрежи се появиха предписания за неговото подготвяне в домашни условия.

Тези предписания, обаче, са за дезинфектант, по-подходящ за разчистване на повърхности, а не за отнасяне на кожата, предизвестяват учени.

Геловете за ръце на алкохолна основа нормално също съдържат емолиенти, които хидратират кожата.

Професор Сали Блумфийлд от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина споделя, че не има вяра в домашни условия да може да се подготви ефикасен артикул за стерилизация на ръцете, защото даже водката съдържа единствено 40% алкохол, а при геловете неговото наличие е 60-70 %.

4. Сребърна вода

Колоидното сребро беше разпространявано в шоуто на американския телевангелист Джим Бейкър. Колоидното сребро са дребни частици от метала, разтворени в течност. Гост на шоуто съобщи, че в границите на 12 часа разтворът убива някои варианти на ковид (като призна, че към момента не е тестван на Covid-19).

Идеята, че тя може да бъде дейно лекуване на ковид, е необятно споделена в обществените мрежи и по -специално измежду групите за „ здравна независимост ", които се отнасят с надълбоко съмнение към главните медицински препоръки.

Привържениците на колоидното сребро настояват, че то може да лекува всички типове болести, работи като антисептик и оказва помощ на имунната система.

Американските здравни управляващи настояват, че няма доказателства този тип сребро да е ефикасен за всяко заболяване. Напротив, може да аргументи съществени странични резултати, в това число увреждане на бъбреците, гърчове и аргирия - положение, което кара кожата става синя.

5. Пиене на вода на всеки 15 минути

Една обява, копирана и публикувана от голям брой сметки във Фейсбук, цитира „ японски доктор ", който предлага да се пие вода на всеки 15 минути, с цел да се промие всеки вирус, който може да е попаднал в устата. Версия на тази „ вест " арабски е била споделена повече от 250 000 пъти.

Според проф. Блумфийлд, няма безусловно никакви доказателства, че това ще помогне.

Вирусите, които се популяризират по въздушно-капков път, навлизат в тялото през дихателните пътища. Някои от тях могат да влязат в устата, само че даже и постояно да пиете вода, това няма да ви избави от заразяване.

Независимо от това, пиенето на вода и хидратирането на организма, като цяло, са положителни медицински препоръки.

6. Загрявайте и избягвайте сладолед

Съществуват доста вариации на препоръките, които допускат, че топлината убива вируса - от рекомендации да се пие топла вода до приемане на горещи вани или потребление на сешоари.

Публикация, публикувана от десетки консуматори в обществени мрежи в разнообразни страни, погрешно приписвана на УНИЦЕФ, твърди, че пиенето на гореща вода и излагането на слънце ще убие вируса. В същото време, обаче, сладоледът би трябвало да се заобикаля.

От УНИЦЕФ изрично отхвърлят да са създатели на сходни изказвания.

Известно е, че грипният вирус не оцелява отвън тялото през лятото, макар че към момента няма информация по какъв начин въздейства топлината на новия ковид.

Опитът да загреете тялото си или да се изложите на слънце за да го извършите негостоприемно за вируса, е изцяло неефикасен, съгласно проф. Блумфийлд. Не забравяйте, че откакто вирусът към този момент е попаднал е в тялото ви, няма метод да го убиете - организмът ви просто би трябвало да се бори с него. Ето за какво вниманието би трябвало да бъде фокусирано върху предварителната защита.

Извън тялото, „ с цел да убиете интензивно вируса, се нуждаете от температури от към 60 градуса " -далеч по-горещо от всяка баня или сауна.

Прането на спалното долни дрехи или кърпи на 60 градуса е добра концепция, защото това може да убие всевъзможни вируси в тъканта. Но тази температура не се предлага за миене на тялото.

А в случай че имате гореща баня или пиете горещи течности, няма да измененията действителната си телесна температура, която остава постоянна, в случай че към този момент не сте заболели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР