Коронавирусът промени живота ни и изцяло пренареди дневния ред на

...
Коронавирусът промени живота ни и изцяло пренареди дневния ред на
Коментари Харесай

Борисов обеща на Макрон защитни облекла и маски, той похвали мерките срещу COVID-19 у нас

" Коронавирусът промени живота ни и напълно пренареди дневния ред на Европейски Съюз. Защитата на живота на жителите сега е главен приоритет. В тези спешни времена е от голямо значение да се възползваме от всички принадлежности, с които разполагаме в границите на Европейски Съюз, с цел да успеем в борбата против COVID-19 “ - това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонен диалог, който организира с президента на Френската република Еманюел Макрон. Двамата водачи разискаха настоящите данни за разпространяването на ковид и ограниченията, потвърдили успеваемост при ограничение на болестта, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Справянето с такова невиждано предизвикателство на ниво Европейски Съюз е невероятно без съгласуван метод на взаимните ограничения за намаляване на социално-икономическите последствия от рецесията “, посочи Борисов.

Той бе безапелационен пред френския президент, че през днешния ден, повече от всеки път е належащо единение и отстояване на правилото на европейската взаимност в името на възобновяване на естествения метод на живот на жителите на Европейски Съюз.

Премиерът означи, че и във времето на изключителните ограничения на националните страни, България остава ангажирана с опазването на върховенството на закона, правилата на демокрацията и правата на индивида. Той уточни още, че страната ни ще взе участие в Международната виртуална донорска конференция на 4 май , проведена по самодейност на ръководителя на Европейската комисия, чиято цел е да се обезпечи финансиране за битката с пандемията. В този подтекст България обмисля поемането на финансов ангажимент.

Борисов срещна френския президент с дейностите на държавното управление и промишлеността за реорганизиране на българската стопанска система в изискванията на пандемия от COVID-19. Министър-председателят уточни, че текстилният отрасъл у нас от месец март създава защитни дрехи, шлемове и очила за потребностите на българските лекари, сестри, санитари, лаборанти и за всички чиновници, директно участващи в битката с ковид. Такива образци на защитни дрехи и маски към този момент са изпратени в Париж и страната ни е в подготвеност да спомага и помогне с количества.

В хода на диалога Макрон приветства навременните ограничения , наложени от българското държавно управление против COVID-19, както и постигнатата метаморфоза в промишлеността. А министър председателят Борисов пожела триумф на учените от институт в Монпелие, стартирали клинично проучване с несъмнено лекарство дали то може да се ползва дейно при пациенти, болни от COVID-19.

В рамките на телефония диалог Борисов изрази признателност, че още през 2018 година по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз президентът Макрон поддържа концепцията България да се придвижи към чакалнята на Еврозоната .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР