Коронавирусът най-вероятно първоначално да се е разпространил в Южен Китай

...
Коронавирусът най-вероятно първоначално да се е разпространил в Южен Китай
Коментари Харесай

СЗО разкри откъде е дошъл коронавируса

Коронавирусът най-вероятно в началото да се е популяризирал в Южен Китай и Югоизточна Азия благодарение на прилепи, съгласно доктор Питър Дашак, член на пред New York Times.

Според Дашак, от прилепите инфекцията е попаднала във плантация с диви животни, където тя евентуално е заразила чиновниците или намиращите се там порове, язовци, миещи кучета и дребни бозайници - цивети. А оттова вирусът се е популяризирал по-нататък след появяването си на пазара в Ухан.

Учените от СЗО бяха в Китай, с цел да изследват произхода на Covid-19, само че не е ясно дали са съумели да проучат всички версии за произхода на смъртоносния вирус. Мнозина се усъмниха, че коронавирусът няма натурален генезис, а е изтърван от китайска лаборатория.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Още при започване на януари учените от Световната здравна орган...

Експертите от СЗО не са имали достъп до персоналните данни на някои пациенти заради политиката за дискретност на данните в Китай. Властите са отказали да дадат на учените изходните данни за ранните случаи на Covid-19. Става дума за 174 случая на коронавирусна зараза, открити през декември 2019 година, и за евентуални случаи на по-ранна зараза, които към момента не са доказани.



Вместо това китайците са срещнали интернационалните специалисти с техен личен разбор на пробите, съгласно който не са били открити доказателства за по-ранно разпространяване на вируса в Ухан. Отказът да покажат изходни данни е провокирал разгорещени полемики сред китайски специалисти и хора от екипа на СЗО.

На експертите от СЗО не бяха позволени персонални срещи и диалози с екипа на лабораторията в Ухан и с хора от пазара, а някои от прекаралите COVID-19 сами отказали да се срещнат с тях.

Международната експертна група на СЗО, която проверява произхода на COVID-19, дойде в Ухан на 14 януари, след което беше сложена под наложителна 14-дневна карантина, на 29 януари карантината завърши и специалистите започнаха работа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР