Коронавирусът може да засегне половата система при млади мъже, които

...
Коронавирусът може да засегне половата система при млади мъже, които
Коментари Харесай

Уролог №1 предупреждава: COVID-19 удря младите мъже като зау...

Коронавирусът може да засегне половата система при млади мъже, които боледуват сега или са преболедували инфекцията, и да докара до неплодородие. За това предизвести пред clinica.bg акад. Чавдар Славов, шеф на Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ ".

Вече има редица изявления в международните научни списания, които предизвестяват за този, подценяван до момента непряк резултат на коронавирус. В тестисите се съдържат огромни количества ангиотензин конвертиращ ензим 2 (АСЕ), който в действителност вирусът нападна, и въз основата на това взаимоотношение човек се разболява. В резултат пациентът може да развие инфектиране на тестиса, а даже и да не го развие, нарушава се спематогенезата, а по този метод и фертилитетните благоприятни условия на един мъж. Нивата на тестостерона понижават при засягане на ренин-ангиотензи-алдестероновата система, а това води до следваща еректилна дисфункция (импотентност).

„ Все още не можем да кажем дали тези промени са преходни, или могат да останат вечно, защото това са първи изявления за такива случаи. Държа да подчертая, че при имунизирани пациенти не се следят нарушавания в тези функционалности и няма недостатъци в сперматогенезата, което е тъкмо противоположното на това, което настояват лъжливите вести. Чувал съм доста млади мъже да споделят, че няма да се имунизират, тъй като се тормозят за своите репродуктивни функционалности. Точно противоположното е! Ваксината защищава от това доста травматично затруднение за всеки мъж ", изяснява акад. Славов, който е и един от най-хубавите български уролози.

Тепърва следва да се следи дали тези разстройства минават с времето. Учените вършат аналогии с вирусния паротит (т.нар. заушка), която при деца - момчета или момчета в интервал на съзряване, визира тестисите и се стига до неплодородие. Смята се, че затрудненията в мъжката полова система не зависят от това дали пациентът е прекарал леко, или тежко болестта. „ На фона на коронавирус това значи, че процентът на безплодните мъже чакаме още да се увеличи ", предизвестява експертът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР