Коронавирусът е глобална заплаха за цялата нервна система на човека.

...
Коронавирусът е глобална заплаха за цялата нервна система на човека.
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът застрашава цялата нервна система на човека

Коронавирусът е световна опасност за цялата нервна система на индивида. Това оповестиха учени от Северозападния университет в Съединени американски щати, откакто обобщиха неврологичните признаци при инфектирани пациенти. Резултатите от изследването са оповестени в списание „ Annals of Neurology ”, оповестява БГНЕС.
Според експертите, към половината от приетите в болница пациенти имат неврологични проявления на COVID-19. Сред тях са главоболие, световъртеж, понижена зоркост, усложнения при централизация на вниманието, разстройство на обонянието и усета, трептене, инсулт, уязвимост и мускулни болки. Болестта може да повреди цялата нервна система, в това число основния и гръбначния мозък и нервите, както и мускулатурата.
Съществуват голям брой аргументи, заради които COVID-19 може да провокира неврологична дисфункция. Тъй като болестта може да порази няколко органа (бели дробове, бъбреци, сърце), мозъкът също може да страда от дефицит на О2 или от нарушавания при съсирването на кръвта, които да провокират исхемичен или хеморагичен инсулт. Вирусът може да провокира и зараза на мозъка и на мозъчната кора. Реакцията на имунната система при заразяване също може да провокира инфектиране, което да повреди мозъка и нервите.
Учените считат, че тази информация би трябвало да стане притежание на необятната общност и на лекарите, тъй като е допустимо SARS-COV-2 да се прояви в началото на неврологично равнище, преди да се стигне до тресчица, кашлица или проблеми с дишането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР