Корнелия Нинова спечели безапелационно с над 80 процента от гласовете

...
Корнелия Нинова спечели безапелационно с над 80 процента от гласовете
Коментари Харесай

Нинова печели убедително прекия вот за лидер на БСП

Корнелия Нинова завоюва безапелационно с над 80 % от гласовете първия директен избор за водач на Българска социалистическа партия и ще остане втори мандат на поста. Основният ѝ съперник Кирил Добрев финишира с към 15%.

Избирателната комисия на партията заяви резултата в неделя сутринта, по-късно има публична конференция.

Кандидатите в началото бяха петима: досегашният водач Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев, Георги Тодоров, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Тодоров обаче се отдръпна от присъединяване в изборите, а Жаблянов и Янков приканиха за протест.

Нинова бе считана за любимец през цялото време, защото е харесвана от редовите членове на партията, въпреки и да е в спор с редица представители на аления хайлайф. Зам.председателят и учредителен секретар на партията Кирил Добрев бе възприеман като претендента на ГЕРБ и Делян Пеевски в борбата за преодоляване на втората политическа мощ. Победата на Нинова значи, че болшинството социалисти поддържат политическия ѝ курс против колаборация с ГЕРБ.

От Централната изборна комисия на Българска социалистическа партия за избора оповестиха, че всички социалисти с право на глас са към 80 901. Точният им брой обаче бе оповестен в късния следобяд на самия избирателен ден, откакто повече от месец Българска социалистическа партия по този начин и не уточни какъв брой тъкмо са имащите право на глас, което стана мотив за обвинявания към управлението поради вероятни операции на вота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР