Корнелия Нинова смята, че увеличението на финансите вече не се

...
Корнелия Нинова смята, че увеличението на финансите вече не се
Коментари Харесай

Нинова: Инфлацията изяде увеличението, каним всички ПГ за бюджета

Корнелия Нинова счита, че нарастването на финансите към този момент не се усеща и има потребност от нови решения: 

Каним всички парламентарни групи да реализираме единодушие какво сред първо и второ четене да подобрим в бюджета. 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията. Това нарастване, което направихме в постоянното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията, изясни тя, представена от. 

Тя изрази терзание от обстановката към най-важния закон в страната – за бюджета. По нейните думи импортираното в Народното събрание от служебния кабинет предложение да се удължи действието на Бюджет 2022 година значи заледяване на приходите при увеличаващи се цени и това е недопустимо за българските социалисти.

„ Нашата философия и политика е тъкмо противоположната – таван на някои цени и замразяването им и увеличение на приходите, сподели още Нинова. 

Нито една страна в Европа сега не си разрешава да замрази разноските за заплати, обществените разноски и поддръжката за стопанската система при тези тежки условия. Служебният кабинет е единственият, който предлага сходно решение в Европа, а и освен ”, акцентира Корнелия Нинова. 

„ Внесени са над 40 законопроекта към този момент – всяка парламентарна група си е внесла своите оферти. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи предизборно наддаване в Народното събрание и това да докара до неприятен край. Първо, не е работа на служебния кабинет да прави тези оценки, само че е наша работа и отговорност, на всички – водачи, управления и парламентарни групи, дали в този миг ще потвърдим, че Народното събрание е мястото, къде се разисква и приема бюджет и дали ще реализираме най-малко единодушие сред първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата непоклатимост на страната си ”, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

„ Още през днешния ден ще отправим предложения към парламентарните групи. Помните, че преди две седмици поканихме групите на сходен диалог. Тогава част от сътрудниците се отзоваха и постигнахме единодушие по някои въпроси, да вземем за пример - по минималната работна заплата. Разговаряхме по това да има разбиране „ енергийна беднотия ”. Не постигнахме единодушие за таван на цените, какъвто Българска социалистическа партия искахме, само че имахме диалог, в който най-малко най-малко обществен пакет може да бъде признат сред първо и второ четене и да не оставяме хората през зимата в тежко състояние ”, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР