„Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с

...
„Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Колацията лъже за газовите връзки, Василев и Нинова сами си противоречат

„ Корнелия Нинова споделя, че България би трябвало да възвърне договарянията с " Газпром " за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди тъкмо противоположното. Аз не мога да схвана когато двама вицепремиери приказват радикално разнообразни неща, на кой би трябвало да допускам? Нищо не споделям, единствено съм комплициран. Мислех си, че те единствено не се почитат. А те се ненавиждат и ненавиждат “. Това съобщи по време на ексклузивен брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според ГЕРБ изказванието, че България не е на 100 диверсифицирана е погрешно. Според тях и изказванието на Политическа партия, че 12 години се е бавило строителството на гръцката връзка.

„ Да се твърди, че няма трасе за доставка с изключение на на съветски газ, е смешно. Те сами си опонират, сякаш няма диверсификация, а е тъкмо противоположното. Транзитните тръби към момента тече газ. Имаме опция да импортирам 22 милиарда кубика “, допълниха от партията.

По техни изказвания 80% от компресорните станции на Европа се намират в България. Спрат ли ги при нас - газ няма да стига и до Европа, обявиха оттова.

„ Само от гръцката връзка България може да доставя всичката нужна газ за България. Повишаване на потенциала единствено на тази връзка ни прави самостоятелни, а в случай че сътрудниците от служебното държавно управление и в този момент ръководещата коалиция си бяха свършили работата, това към този момент щеше да е реалност “, считат още от ГЕРБ.

„ Затова Асен Василев от Брюксел в този момент е чака-рака радостен, тъй като всичко към този момент му е издигнато! Това е направено от нас “, съобщи Борисов.

„ Дори президентът Радев споделя една неистина. Многократно съм твърдял, че тези три милиарда, платени от нас, не обслужват българския интерес. Като вървят в Белград, Будапеща – приказват друго… Това го споделя държавен глава, това е несериозно. Ники Николов най-малко това да му беше споделил “, добави Борисов.

Борисов беше безапелационен, че прогнозата на Продължаваме промяната за подготвен газопровод през юни, няма да се реализира.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР