Корейците умеят да подчиняват съществуването си на насладата от вкуса.

...
Корейците умеят да подчиняват съществуването си на насладата от вкуса.
Коментари Харесай

Кулинарна обиколка из уличната храна на Корея

Корейците умеят да подчиняват съществуването си на насладата от усета. Обикновено изтънченият, идеален усет на изисканото ястие не предстои на изложение.

Чревоугодничеството на тази нация тласка хиляди корейци да се отдават на кулинарен туризъм с визити в известни заведения за хранене, предлагащи неподражаеми предписания - пържоли, накиснати в сок от черница, задушено месо, приготвено по хилядолетна рецепта, натурално кимчи, осолено с морска вода и напълнено с дребни стрити рачета.

В градски условия корейците избират неугледния тип на уличните заведения. Там храната се подготвя на железни колички, масите и столовете са пластмасови, само че главният претекст и тук е неподражаемият домакински усет.

Свежите калмари и октоподи са измежду най-предпочитаната улична храна в Сеул. Доста евентуално е да помиришете морските блага преди даже да сте видели количката на уличният продавач. Като цяло, морските блага са измежду желаните улични храни от корейците, без значение по какъв метод са приготвени.

Тези вкусни изкушения нормално се продават в авансово измерени и запечатани торбички. След като изберете своята порция, търговците ще я препекат още един път, с цел да е топла и хрупкава. Сред най-популярните варианти са тези на калмарите, октоподите и дребните риби.

 Храна в Корея

Ако не сте измежду феновете на морските блага, корейците могат да ви предложат още едно улично прелъщение – пържени свински крачета. Ястието, известно още като Джокбал, е неизменима част и от редица супи и яхнии.

Токбоки е едно от най-консумираните и емблематично за Корея ядене, в началото се е приготвяло със специфичен дресинг от соев сос.

Ако сте в въодушевление за нещо пикантно, то потърсете сергиите, продаващи теокбоки със сосове, вариращи от леко пикантни до извънредно люти. Самото ядене се състои от меки оризови питки, напоени с лют сос и се сервира в композиция с рибни кексчета.

Бопки пък са измежду сладките изкушения, предлагани на улицата. Изключително вкусни, тези обичайни корейски бонбони се подготвят от примес на карамелизирана захар и сода за самун.

Комбинирани, двете съставки основават апетитен и леко набухнал десерт. Обикновено завършен като палачинка, десертът се предлага и под формата на близалка.

Вижте някои страхотни предписания от корейската кухня: Телешки [ребърца по корейски], Корейски пикантни кюфтета, Карамелизирани плодове по корейски, Пикантни картофи по корейски.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР