Корейската комисия за честна търговия (KFTC) обмисля налагането на санкции

...
Корейската комисия за честна търговия (KFTC) обмисля налагането на санкции
Коментари Харесай

Южна Корея може да накаже Tesla

Корейската комисия за почтена търговия (KFTC) обмисля налагането на наказания на американския авто производител Tesla , откакто регулаторът откри, че компанията е разкрасила спецификациите на своите акумулатори.

Регулаторният орган изпрати отчет до производителя на електрически автомобили, в който се показва, че е преувеличил пробега на някои от моделите си, в това число Model 3, в нарушаване на корейския Закон за заслужено етикетиране и реклама.

"Планираме да проведем общо заседание, на което да разгледаме и определим степента, в която производителят на коли е нарушил закона, и да вземем решение за размера на глобите ", съобщи чиновник на KFTC пред Ройтерс в сряда.

Според уеб страницата на компанията Model 3 може да измине 528 километра с едно зареждане.

Южнокорейският регулатор твърди, че обсегът може да се окаже по-малък, в случай че температурата падне под нулата.

Освен това КФТК обмисля да наложи наказания на най-ценния производител на коли в света за това, че не е възстановил депозитите на клиенти, които са отменили онлайн покупките си, преди да са били направени поръчките за колите им.

В Южна Корея Tesla изисква от клиентите да заплатят депозит в размер на 100 000 вона (84 USD) при закупуване на коли онлайн, само че се твърди, че депозитите не са били възобновени при отменяне на поръчките на клиентите.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР