Кореспонденти на независимото издание The Moscow Times от района обаче

...
Кореспонденти на независимото издание The Moscow Times от района обаче
Коментари Харесай

Как руската ФСБ представи руски геймъри за „украински терористи”

Кореспонденти на самостоятелното издание The Moscow Times от региона обаче направиха лично следствие и откриха профилите на двама от убитите в обществените мрежи. Те се оказаха поданици на Воронеж, членове на общественост играчи на страйкбол и ролеви игри, основани на компютърната игра S.T.A.L.K.E.R.

Събеседници на изданието от гейминг-общността във Воронеж потвърдиха информацията и идентифицираха убитите. Единият се споделя Владимир Котовски, другият е прочут с псевдонима Сталкер Фосген. Във видеозаписа на ФСБ в пространствата на хипотетичните диверсанти се вижда тетрадка с надпис „ Отчет на личния състав на група „ Свобода “ и изображение на зелена вълча глава с надпис „ Завет ”.

Геймъри от Воронеж обясниха, че това е емблема на украинската група „ Свобода “ в S.T.A.L.K.E.R. В предаването „ Вести “ на телевизионния канал „ Россия-1 “ обаче, починалите са наречени „ украински терористи ”, а коментарът изяснява, че зелената вълча глава е знак на украинската партия „ Воля “, учредена от „ гражданския бранш на Евромайдан ”. Аргументът на репортера е, че „ Крайнодесните на киевския...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР