Кореспондентът на ZDF от Киев Катрин Айгендорф откровено говори за

...
Кореспондентът на ZDF от Киев Катрин Айгендорф откровено говори за
Коментари Харесай

Кореспондентът на ZDF в Киев: Украинците са опрени до стената, ситуацията е драматична

Кореспондентът на ZDF от Киев Катрин Айгендорф искрено приказва за обстановката на фронта в Украйна. В предаването „ Маркус Ланц “ по ZDF тя призна, че сега няма изгледи Украйна да завоюва тази война, съобщи focus.de.

В студиото се развихри същински спор. Украйна неотдавна претърпя сериозен крах, откакто Русия завладя Авдеевка – това се случва дни, преди да се навършат 2 години от началото на пълномащабната война. Айгендорф уточни, че градът е на първо място стратегически значим за Украйна и значим плацдарм на изток – макар някои изказвания, че не носи стратегическа стойност.

Загубата на Авдеевка е освен сериозна от военна позиция, само че има и морални последствия. Според Айгендорф в този момент в страната има усещането, че армията не може да отбрани териториите на Украйна. Има липса на бойци, муниции и Украйна в действителност е в доста неприятна алтернатива, сподели тя.

Катрин Айгендорф съобщи, че войната в Украйна е достигнала фаза, в която украинците сега са опрени до стената. Ситуацията е доста трагична, а украинският народ постепенно стартира да се помирява и е „ изтощен от тази непрекъсната въздушна паника “. В същото време от страна на украинската войска нямаше действителни гръмки триумфи. Забелязва се и спад в рейтинга на Зеленски. Образът на обединената Украйна стартира да се разпада, сподели Айгендорф.

Кореспондентът на ZDF даде да се разбере, че Украйна е в извънредно несигурна обстановка, страната не може да издържи спора още дълго. В същото време Русия има огромен капацитет във връзка с живата мощ. По нейна информация Украйна към този момент е мислила „ зад кулисите “ за подчинение на украински територии на Русия.

В студиото на немската телевизия военният специалист Флоранс Гауб сподели, че такава отрицателна оценка в последна сметка е контрапродуктивна, тъй като внушава на Русия, че „ скоро ще изоставим украинците, тъй като няма какво да спечелим “. Вместо това Гауб прикани за повече поддръжка и заричане на Украйна да се даде всичко належащо, с цел да завоюва войната против нашествениците. Гауб сподели още, че на всеки мъртъв украинец на фронта лежат седем мъртви руснаци. На въпрос на водещия дали Русия може да нападна държава-членка на НАТО в бъдеще, Гауб отговори ясно: „ Войната с Русия към този момент се преглежда от съвсем всички като действителна опция. “

 

Източник " Факти "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР