Кореспондентът на в. Российская газета Александър Гацак е напуснал България

...
Кореспондентът на в. Российская газета Александър Гацак е напуснал България
Коментари Харесай

ДАНС: Руският журналист е напуснал България днес

Кореспондентът на в. " Российская газета " Александър Гацак е напуснал България през днешния ден откакто ДАНС издаде заповед за лишаване на правото му на престояване в България, експулсиране от страната и възбрана за влизане и престояване на територията на държавите-членки на Европейския съюз.

Наложените му насилствени административни ограничения са поради " активност, представляваща опасност за националната сигурност на Република България ", показват от ДАНС.

На 29.09.2023 година Гацак е свикан за връчването на заповедта по надлежния ред в „ Дирекция „ Миграция " на Министерство на вътрешните работи, а по-късно - в постройката на Държавна организация „ Национална сигурност ". Руският жител отхвърля да се яви в българските държавни ведомства и се укрива на територията на Посолството на Руската федерация в Република България, показват от организацията.

В тази връзка от Държавна организация „ Национална сигурност " е потърсено подпомагане от Министерството на външните работи на Република България.

Лицето е напуснало територията на Република България на 01.11.2023 година

За проблема стана ясно след вчерашна обява на " Российская газета ", последвана от реакция на съветското министерство на външните работи.

В " Телеграм " представителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни ограничения на дейностите на българските управляващи.

Държавна организация „ Национална сигурност " извършва своята активност при прецизно съблюдаване на законодателството на Република България и Европейския съюз и общоевропейските демократични правила и полезности. Действията на Агенцията са ориентирани към отбрана на националната сигурност, а не към ограничение на свободата на словото и изразяването на мнение, показват от ДАНС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР