Кореспондентът на БТА във Видин Антонина Лозанова спечели награда Megalizzi-Niedzielski

...
Кореспондентът на БТА във Видин Антонина Лозанова спечели награда Megalizzi-Niedzielski
Коментари Харесай

Журналистка от Видин грабна европейска награда за видеорепортаж

Кореспондентът на Българска телеграфна агенция във Видин Антонина Лозанова завоюва премия " Megalizzi-Niedzielski " за млад и обещаващ европейски публицист на гала в Брюксел довечера. Тя е част от програмата Youth4Regions на Европейската комисия, която дава опция на студенти по публицистика и млади кореспонденти да разкрият работата, която се прави в техните райони благодарение на Европейски Съюз.

Отличието, което е в категорията за видеорепортаж, й беше връчено от Юнус Омарже, ръководител на комисията по районно развиване в Европейския парламент.

Продължавайте да инвестирате в Северозапада на България, защото доста младежи се завръщат и желаят да създадат позитивна смяна в района, насочи обръщение Антонина Лозанова на церемонията, в отговор на еврокомисаря по доближаване и промени Елиза Ферейра.

С премията " Megalizzi-Niedzielski " се отдава респект на паметта на Антонио Мегалици и Бартек Пьотр Орент-Неделски, млади европейски публицисти, които изгубиха живота си след терористичен акт в Страсбург в края на 2018 година Наградата има за цел да признае и въодушеви обещаващи публицисти, които споделят същия възторг към европейския план. В останалите две категории - за роман и снимка на церемонията довечера бяха отличени надлежно публицист от Украйна и от Хърватия.

В програмата вземат участие 40 млади публицисти, по един от всяка страна-членка на Европейски Съюз, както и от други страни. Те бяха авансово подбрани и поканени за присъединяване в програмата след оценка на показани тематични журналистически материали. Сред тях бяха номинирани осем, от които трима получиха оценки на церемонията довечера.

Наградата ми дава знак, че ходя в вярната посока, едвам трети месец съм на позицията сътрудник на Българската телеграфна организация във Видин и е тласък да не преставам да се развъртвам, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Антонина Лозанова. Тя възнамерява да усъвършенства уменията си в областта на мултимедията. Вече имам по един другар във всяка европейска страна, обменихме журналистически опит и се усещам доста заредена, сподели още Антонина Лозанова след връчването на премията.

Връчването на четвъртите награди " Megalizzi-Niedzielski " довечера е част от програмата на 21-вата Европейска седмица на районите и градовете в Брюксел, в границите на която се състоят над 200 сесии и се включват към 7 хиляди участници от разнообразни страни в Европейския съюз.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР