Кореспондентът на БНР в Русия Ангел Григоров все още не

...
Кореспондентът на БНР в Русия Ангел Григоров все още не
Коментари Харесай

Кореспондентът на БНР: Не е ясно кога трябва да напусна Русия

Кореспондентът на БНР в Русия Ангел Григоров към момента не знае докога ще би трябвало да напусне страната. Вчера Москва анулира неговата акредитация в отговор на изгонването от България на публицист на „ Российская газета ".

„ Информираха ме, че във вторник би трябвало да отида в министерството да върна акредитацията си и тогава сътрудниците ми споделиха, че ще ми бъде посочена датата, в която би трябвало да напусна страната. Претенции към моята работа нямаше, както не е имало и искания към работата ми и опити за интервенция от страна на съветските управляващи през съвсем 6 години, в които съм бил сътрудник на БНР в Москва. Когато стартира войната в Украйна, от този миг пребивавам с мисълта, че заради някакво стичане на събитията може да ми се наложи да си потегли. Но не съм се тормозил ", сподели някогашният сътрудник на БНР в Москва Ангел Григоров пред бТВ.

Преди три дни кореспондентът на „ Российская газета " в България Александр Гацак бе експулсиран от страната ни поради опасност за националната ни сигурност. Заповедта за това е издадена от шефа на организацията на 20 септември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР