КОРАДО-България, чието Общо събрание на акционерите одобри на 18 септември

...
КОРАДО-България, чието Общо събрание на акционерите одобри на 18 септември
Коментари Харесай

КОРАДО-България изкупи обратно 12 000 акции, ще ги раздаде като бонус

КОРАДО-България, чието Общо заседание на акционерите утвърди на 18 септември тази година решение за осъществяване на Проект за дялово присъединяване на чиновниците (ESOP - Employee share ownership project), към този момент изкупи обратно 12 000 акции. Те ще бъдат раздадени на служащите  и чиновниците на компанията под формата на бонус до края на актуалната година.

Дружеството разгласи през днешния ден и финансовите резултати за първите девет месеца на годината, които демонстрират, че продажбите и приходите остават съвсем на едно и също ниво в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Продажбите са се повишили с 1%, от 408 000 броя – на 411 000 броя радиатори, а при приходите има нищожен спад от 2% - от 34, 050 млн. лв. на 33, 244 млн. лв.. Дружеството приключва деветмесечието с чиста облага от 4,8 млн. лв..

Основната причина за по-ниската облага през деветмесечието е, че през 2019 година  възнагражденията на работещите в основаното в гр. Стражица сдружение бяха нараснали.  Позицията на управлението на КОРАДО-България e, че инвестицията в най-важния капитал – добре готови и образовани чиновници и служащи, изключително в изискванията на стагниращ пазар на труда, е дълготрайна тактика за бъдещото развиване на компанията.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР