Корабоплаването по река Рейн беше блокирано в град Базел в

...
Корабоплаването по река Рейн беше блокирано в град Базел в
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха корабоплаването в участъка на река Рейн в Базел

Корабоплаването по река Рейн беше блокирано в град Базел в Швейцария от екоактивисти , съобщи Франс прес.

Акцията на към 10 екоактивисти стартира малко преди 5 ч.  по Гринуич на " Моста на трите рози " в центъра на града и цели да наруши трафика на корабите , пренасящи гориво по Рейн - една от главните речни артерии за превоз на артикули в Европа.

В началото на акцията шестима деятели слязоха в подножието на моста и разгънаха там транспарант, на който пишеше: " Свобода на придвижване за хората вместо за петролните танкери ". Някои от деятелите сложиха и знак " Стоп " на мястото на акцията.

Подобни акции на екоактивисти се зачестиха в Швейцария. Често при тях се блокира трафикът на доста оживени пътни артерии, а от време на време екоактивистите се залепват за пътното платно.

По-рано през седмицата двама членове на екологичното придвижване " Обнови Швейцария " прекъснаха фестивала в Локарно, като се качиха на фестивалната сцена. Организаторите на проявата им разрешиха да приказват и те разкритикувах неналичието на воля от страна на управляващите за битка с климатичните промени.

Тези акции от време на време провокират гнева на главните политически сили, най-много на крайната десница в страната, която назовава деятелите " климатични терористи " .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР