Кораби от Кралските военноморски сили са били изпратени в Северно

...
Кораби от Кралските военноморски сили са били изпратени в Северно
Коментари Харесай

Екшън в Северно море: Британски бойни кораби преследват руска военна армада, силов министър в Лондон говори за агресия

Кораби от Кралските военноморски сили са били изпратени в Северно море по петите на съветски бойни съдове, които по време на коледните празници са засилили интензивността си в района предават Reuters и Военновъздушни сили.

Военната фрегата HMS St Albans ескортирал съветски кораб, преминаващ наоколо до териториалните води на Обединеното кралство, оповестява Reuters, като се базира на известие от Министерството на защитата в Лондон.

Патрулният транспортен съд HMS Tyne пък е бил изпратен на съпровожда съветски разследващ транспортен съд през Северно море и пролива Ла Манш, предава Военновъздушни сили. Агенцията оповестява още, че във въздуха е бил вдигнат военноморски хеликоптер, който е трябвало да следи за други два съветски военни кораба, курсиращи в региона.

В информацията на английското военно ведомство се прецизира, че по време на Коледните празници се следи засилена интензивност на съветските военноморски сили край Острова. Фрегата HMS St Albans изпратена на 23 декември да наблюдава новия съветски боен транспортен съд „ Адмирал Горшков “, прекосявал Северно море.

Плавателният съд на Кралските военноморски сили е следил придвижването на съветския транспортен съд точно на Коледа и се чака да се завърне в пристанището в Портсмут по-късно във вторник, 26 декември.

Министърът на защитата на Англия Гавин Уилямсън съобщи в изказване след случая, че „ няма да се поколебае да пази нашите (британските – бел. р.) води и няма да толерира каквато и да било форма на експанзия ".

Министерството на защитата на Русия към този момент не е коментирало обстановката.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР