Корабът е най-модерният морски съд, с който армията разполага обясни

...
Корабът е най-модерният морски съд, с който армията разполага обясни
Коментари Харесай

Христо Пимпирев: 4 млн. лева са нужни за антарктическия кораб на България

Корабът е най-модерният морски съд, с който армията разполага изясни иначалникът Военноморското учебно заведение флотилен адмирал Боян Медникаров:

До края на годината би трябвало да има задача на новия проучвателен транспортен съд до " Св. Св. Кирил и Методий " и той може да отплава за Антарктида. Проф. Христо Пимпирев и флотилен адмирал Боян Медникаров желаеха от новия бюджет 4 милиона лв., с цел да може да се случи това, добавя БНР.

3 млн. лева ще са нужни за цялостното въвеждане в употреба на кораба, 1 млн. лева за полярната стратегия. В момента се допоълва екипажът – основно курсанти от военноморското учебно заведение. Нужен е и ремонт на близо 40 годишният съд. Директорът на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев изясни, че научната стратегия е значима за наличието на страната ни в Антарктика. 

Депутати от комисията по превоз предложиха настояването за финансиране да бъде импортирано допустимо най-бързо, с цел да бъде отразено в бюджета за 22-ра година, тъй като той стартира да се гледа в края на януари. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР