Кораб, превозващ около 14 000 овце и 2000 говеда, е

...
Кораб, превозващ около 14 000 овце и 2000 говеда, е
Коментари Харесай

Кораб, превозващ хиляди селскостопански животни, е блокиран край пристанище в Австралия

Кораб, пренасящ към 14 000 овце и 2000 говеда, е на котва край австралийския пристанищен град Пърт от понеделник насам. Плавателният съд е трябвало да се насочи към Червено море, само че това пътешестване е анулирано заради офанзивите против търговски кораби в региона, съобщи Ройтерс.

Селскостопанските животни са на борда на кораба " Бахейжа " от 5 януари. Австралийските управляващи оповестиха, че те не са заболели или изтощени, само че деятели за хуманно отношение към животните дефинират обстановката като " изтезание " за тях.

Те са затворени в тясно пространство на кораба, а в региона на Пърт е доста горещо денем. В Южното полукълбо сега е лято. 

" Бахейжа " е отплавал при започване на януари от пристанището Фриментъл край Пърт, само че се е завърнал по разпореждане на австралийските управляващи поради продължаващите офанзиви от страна на екстремисткото ислямистко придвижване на хусите в Йемен против търговски плавателни съдове, които минават през Червено море.

Земеделското министерство на Австралия разгласи, че към момента преглежда молба на израелската компания " Басем Даба " (Bassem Dabbah Ltd), която е експортьор на селскостопанските животни. Тя желае част от тях да бъдат разтоварени, а другите да бъдат превозени с кораба до Израел около нос Добра вяра, ситуиран в южната част на Африка. Това корабоплаване ще продължи към 33 дни, показва Ройтерс.

Стойността на животните, натоварени на борда на " Бахейжа ", се прави оценка на към 2 милиона $, показва телевизия " Скай нюз ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР