Кораб от бреговата охрана на Китай блокира два филипински правителствени

...
Кораб от бреговата охрана на Китай блокира два филипински правителствени
Коментари Харесай

Китайската брегова охрана блокира кораби на Филипините, докато морското напрежение нараства

Кораб от бреговата защита на Китай блокира два филипински държавни кораба за часове на малко разстояние от брега на страната в Югоизточна Азия, в по-нататъшна ескалация на напрежението сред двете народи в оспорваното Южнокитайско море.

Операцията в събота вечерта се организира единствено на 35 морски благи от бреговата линия на Филипините и идва, когато Пекин отблъсква високопоставените ходове на Вашингтон тази седмица за подсилване на Манила, съдружник против Китай.

Корабът на китайската брегова защита се срещна с филипински морски проучвателен транспортен съд и ескортиран транспортен съд от филипинската брегова защита, съгласно сателитни изображения и данни за следене на кораби, събрани от SeaLight, изследователска самодейност с отворен код, която наблюдава китайската морска активност в региона.

Данните от следенето демонстрират, че плавателните съдове са се срещнали на границата на линията с девет тирета, с която Пекин отбелязва своите обширни, само че неразбираеми искания върху по-голямата ча...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР