Копиехвъргачът от Гренада Андерсън Питърс поднесе най-голямата изненада в последния

...
Копиехвъргачът от Гренада Андерсън Питърс поднесе най-голямата изненада в последния
Коментари Харесай

Aндерсън Питърс грабна златото на копие в Доха

Копиехвъргачът от Гренада Андерсън Питърс сервира най-голямата изненада в последния ден на 17-ото Световно състезание по лека атлетика в Доха (Катар).

Питърс изобщо не беше слаган в сметките за медалите, само че съумя още в първия си опит да хвърли копието на 86.69 метра. Това на друго място и в друго време можеше да му донесе най-вече бронзов орден, само че последна сметка се оказа задоволително за златото. Той даже съумя да добави още 20 сантиметра в четвъртия опит, с цел да фиксира крайното 86.89 метра.
 Съединени американски щати победи с купата на 4 по 100 при мъжете
Съединени американски щати победи с купата на 4 по 100 при мъжете

На второ място с 37.36 секунди и европейски връх приключи отборът на Англия

Водачът в международната класация за сезона Магнус Кирт (Естония) сграбчи среброто с 86.21 метра, реализирани от втория опит. Медалът може да се окаже пиров, тъй като Кирт получи доста тежка травма на рамото на лявата ръка, с която хвърля. При петия си опит той падна и беше изнесен на носилка. Естонецът дружно с бронзовия Йоханес Фетер (Германия) бяха любимци за купата, само че направиха доста по мощни опити в квалификациите в събота, в сравнение с във финала.
 Снимка 446450
Източник:

Олимпийският първенец Фетер се показа доста едва за опциите си. Само вторият опит - 85.37 метра беше на равнище и му обезпечи място на почетната стълбичка. Германецът хвърли в събота 89.35 метра, което умерено щеше да му обезпечи успеха в финала. Кирт също беше на по-високо равнище в пресявките и изпрати уреда на 88.36 метра.

Квалификациите демонстрираха, че копието в Доха няма да е равнище. Част от любимците, измежду които германците Томас Рьолер и Андреас Хофман, се провалиха.

Последните опити минаха в тягостна атмосфера след травмата на Кирт и надпреварата завърши без огромен възторг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР