Копенхаген. Дания прие закон, който й позволява да изпраща лица,

...
Копенхаген. Дания прие закон, който й позволява да изпраща лица,
Коментари Харесай

Reuters: Дания прие закон за изграждане на мигрантски центрове извън границите й

Копенхаген. Дания одобри закон, който й разрешава да изпраща лица, търсещи леговище отвън Европа, до момента в който преглежда молбите им като по този метод провокира яд от бранителите на правата на индивида, Организация на обединените нации и Европейската комисия, предава Reuters .

Заможната скандинавска нация, която през последното десетилетие закупи популярност със своите твърди антиимиграционни политики, одобри закона с поддръжката на 70 депутати, които гласоподаваха „ за “ и 24 „ срещу “.

Законодателството ще усложни напъните на Европейския съюз за преразглеждане на фрагментираните европейски правила за миграция и леговище, тематика, която така и така провокира разделяне в блока.

Европейската комисия сложи под въпрос съвместимостта на закона с интернационалните отговорности на Дания.

" Външната обработка на молбите за леговище повдига съществени въпроси както за достъпа до процедурите за леговище, по този начин и за ефикасния достъп до протекция, " сподели представителят на Комисията Адалберт Янц.

" Това не е допустимо според съществуващите правила или оферти на Европейски Съюз според новия пакт за миграция и леговище, " добави той.

Дания към този момент заема една от най-суровите позиции в Европа във връзка с имиграцията и се стреми да приема бежанци единствено по квотната система на Организация на обединените нации.

Новият закон ще разреши на Дания да реалокира бежанци, идващи на датска земя, в центрове за леговище в страна сътрудник, с цел да бъдат обсъждани техните каузи и вероятно да получат отбрана в тази страна.

" Ако кандидатствате за леговище в Дания, знаете, че ще бъдете върнати в страна отвън Европа и по тази причина се надяваме хората да спрат да търсят леговище в Дания ", сподели имиграционният представител на ръководещата партия Расмус Стоклунд по-рано в четвъртък пред телевизионния оператор DR.

Дания към момента не е постигнала съглашение с нито една страна сътрудник, само че Стоклунд съобщи, че се договаря с няколко страни кандидатки.

През април министърът на имиграцията на Дания Матиас Тесфайе, чийто татко е преселник от Етиопия, отиде в Руанда на необявено авансово посещаване в централноафриканската страна, което докара до подписването на дипломатически съглашения по въпросите на убежището и политическите въпроси.

По-късно Тесфайе съобщи, че е рано да се назоват съответни страни сътрудници, само че Дания, дружно с Австрия, към този момент дадоха обещание поддръжка за ръководен от Организация на обединените нации бежански лагер в Руанда, основан да приема бежанци, попаднали в Либия.

Страните от Европейски Съюз разискаха основаването на такива външни центрове през 2016-18 година, откакто потокът на идващите от средиземноморски региони заля блока., само че правни, филантропични, политически, финансови и логистични проблеми осуетиха предложенията тогава.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР