Координацията за внос и транзит на слънчоглед от Украйна обсъдиха

...
Координацията за внос и транзит на слънчоглед от Украйна обсъдиха
Коментари Харесай

Денков обсъжда в Давос координацията за внос и транзит на слънчоглед от Украйна

Координацията за импорт и пренос на слънчоглед от Украйна разискаха в Давос министър-председателят акад. Николай Денков и украинският първи заместител министър-председател и министър на стопанската система на Украйна Юлия Свириденко, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата бяха безапелационни, че това би трябвало да става в сходство с интереса на българските зърнопроизводители, само че и с този на производителите на олио и други артикули от слънчоглед, които имат потенциал да обработват повече зърно.

Потвърдено беше, че контрактуваният през есента на 2023 година лицензионен режим за импорт и пренос ще продължи да се съблюдава прецизно. А контролът ще се реализира от Министерството на стопанската система на Украйна във взаимоотношение с българската Агенция „ Митници “.

Министър Юлия Свириденко подари на премиера акад. Денков сувенир - знак на напъните на Украйна да обезвреди пехотните мини, заложени в хода на войната от съветската войска.

В рамките на Световния стопански конгрес в Давос министър председателят взе участие в полемика на тематика „ Стремежът на Европа към нововъведения “ и организира разнообразни срещи, измежду които с изпълнителния шеф на „ Виза “ - Европа Шарлот Хог и президента на Европейския научноизследователски съвет проф. Мария Лептин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР