Координационен център в помощ на пострадалите от войната в Украйна

...
Координационен център в помощ на пострадалите от войната в Украйна
Коментари Харесай

Община Благоевград създава координационен център в помощ на засегнатите от войната в Украйна

Координационен център в помощ на потърпевшите от войната в Украйна ще бъде основан към Община Благоевград.

В него ще вземат участие доброволци, а задачата е да бъде оказвано цялостно подпомагане на бедстващи хора вследствие на зародилия боен спор.

Гражданите, които имат опция да се включат в акцията, могат да получат подробна информация на тел.: 0877 011 425.

Днес кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати писмо до Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” с молба да бъде позволено настаняване на наранени хора от войната в Украйна.

В случай на позитивно мнение, настаняването на засегнатите от военните дейности ще стартира навреме. Новопостроените жилища са изцяло обзаведени и годни за прилагане.

Искането на позволение се постанова, защото трите здания са построени в осъществяване на план по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и има съответни критерии, на които би трябвало да дават отговор ползвателите.

Паралелно с това, Български Червен кръст, дружно с шефа на Дирекция „ Социална и жилищна политика “ към Община Благоевград Емилия Халилова, провеждат и пункт за помощи, които ще бъдат насочвани към пострадалите от спора в Украйна.

В сходство със строгите ограничения за изпращане на артикули и дарения с филантропичен ескорт по време на пандемия, се съблюдават условията на СЗО и Международния Червен кръст, съгласно които всички облекла и обувки, спално долни дрехи, топли завивки и хигиенични материали би трябвало да бъдат нови.

За дарения на използвани облекла, БЧК дава опция за депозирането им в особено предопределени за задачата контейнери, с логото на организацията.

Пунктът е разположен в офиса на БЧК, който се намира на бул. „ Св. св. Кирил и Методий “ №29 в регионалния център. На място могат да бъдат излъчени и парични помощи.

Работното време на центъра е от 08.00 до 17.00 часа в делнични дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР