Конвертопланът Оспри (CV-22 Osprey) с осем души екипаж се разби

...
Конвертопланът Оспри (CV-22 Osprey) с осем души екипаж се разби
Коментари Харесай

Водолази са открили отломки и останки от членовете на екипажа на разбилия се конвертоплан Оспри


Конвертопланът " Оспри " (CV-22 Osprey) с осем души екипаж се разруши предходната седмица край остров Якушима по време на подготвителна задача. Тялото на една от жертвите бе открито и разпознато по-рано, до момента в който останалите седем души останаха в неопределеност.

Командването за специфични интервенции на военновъздушните сили на Съединени американски щати заяви, че са били открити остатъци на членове на екипажа и самоличността им е в развой на определяне.

Водолази от японските военноморски сили и американската войска са забелязали през днешния ден нещо, което наподобява е било предната част на летателния уред, дружно с евентуално петима от изчезналите членове на екипажа, заяви японска телевизия. Представители на японския флот обаче отхвърлиха да потвърдят информацията, заявявайки, че не могат да разкриват детайлности към случая без единодушието на Съединени американски щати.

Произведеният в Съединени американски щати " Оспри " е конвертоплан - тип боен аероплан, който излетява и каца отвесно като хеликоптер, само че по време на полет завърта витлата си напред и лети като аероплан. С тези машини са ставали редица злополуки, в това число в Япония, където те са ситуирани както в американски, по този начин и в японски военни бази, отбелязва АП.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР