Конверсията вдъхва нов живот на занемарените градски зони Варна изкопира

...
Конверсията вдъхва нов живот на занемарените градски зони Варна изкопира
Коментари Харесай

Регенерация на стари индустриални сгради и военни имоти

Конверсията вдъхва нов живот на занемарените градски зони Варна изкопира Пловдив: Вижте какво са намислили СНИМКИ

Конверсията дава нов живот на друг вид зони на обществени функционалности с висока социална значителност. Те могат да бъдат централни пешеходни зони или за публичен отдих - паркове, детски площадки, увеселителни обекти. Важен миг в регенерирането им е да се обезпечи обществена среда, налична за лица с физически увреждания.

На първо място регенерацията дава нов живот на историческото и архитектурно завещание. В тази група влизат архитектурните ансамбли, също постройките - монументи на културата, както и паметниците на парковото и градинското изкуство, културни ландшафти и исторически места.

Конверсията по света в огромна степен визира някогашните индустриални зони, както и старите военни терени и обекти.

На регенерация подлежат също повредените естествени територии - това са зони, потърпевши от замърсяващи производства или евентуално застрашени от предвидими увреждания от естествени бедствия (наводнения, свлачища, брегова ерозия, абразия или други).

По същия способ могат да се обновят и доста естествени, културни и исторически атракции - както и обекти на туристическата инфраструктура, нужна за потребностите на атракциите. Тук влизат туристическите и пътеките на здравето, направления за катерене, езда и колоездене, места за пикник, указателни табели, посетителски осведомителни центрове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР