„Концесията е полезна за държавата”, категоричен е пред „Тази сутрин”

...
„Концесията е полезна за държавата”, категоричен е пред „Тази сутрин”
Коментари Харесай

Концесията на Летище „София” била полезна за държавата

„ Концесията е потребна за държавата”, безапелационен е пред „ Тази сутрин” по бТВ министърът на превоза Ивайло Московски. Той напомни, че точно с помощта на концесии летищата във Варна и Бургас сега наподобяват по напълно друг метод, за разлика от София.

„ Ако имаме неточно държание на концесионери, концесиите се приключват за броени дни. Държавният интерес е оптимално защитен”, разясни Ивайло Московски.

Факти.бг напомня, че първичните проекти бяха летище „ София” да бъде отдадено на концесия до края на 2015 година В края на октомври същата година тя беше отсрочена за пролетта на 2016-а. В средата на месец май предходната година държавното управление реши концесията за бъде за период от 35 години, а концесионерът да се дефинира посредством открита процедура. Тогава спечелилият претендент трябваше да заплати за правото да ръководи столичния аеропорт 1.2 милиарда лева на страната.

Към средата на 2016-а интерес към столичното летище имаха съвсем всички огромни европейски летища, измежду които това във Франкфурт, Мюнхен, Дъблин и компания, която седи зад лондонското „ Хийтроу”, както Цюрих, Лион и Ванси. През ноември предходната година концесионната процедура беше удължена до 31 януари 2017 година, а на 5 април прекъсната от служебното държавно управление на проф. Огнян Герджиков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР