Концепцията за вътрешното местоположение на контрола (LOC) се върти около

...
Концепцията за вътрешното местоположение на контрола (LOC) се върти около
Коментари Харесай

Вътрешна или вътрешна локация на контрола

Концепцията за вътрешното местонахождение на контрола (LOC) се върти към усещането на индивида за това къде има вяра, че се намира контролът върху живота му.

Тази психическа структура е главен аспект на личността и може доста да повлияе на метода, по който хората подхождат към провокациите, оправят се със напрежението и реагират на разнообразни обстановки.

Теорията за вътрешния LOC, създадена от психолога Джулиан Б. Ротър, изследва по какъв начин хората приписват резултатите от своите дейности на вътрешни или външни фактори. Тази публикация преглежда концепцията за вътрешен LOC, нейните последствия и тактики за насърчаване на вътрешно възприятие за надзор.

Дефиниране на вътрешна локация на контрола LOC

В мисленето на вътрешен LOC хората се възприемат като имащи забележителен надзор върху събитията в живота си. Те имат вяра, че техните дейности, избори и старания са главните мотори на техните резултати. Хората с вътрешен LOC са склонни да поемат отговорност за своите триумфи и неуспехи, чувствайки се овластени да вършат промени и да основават позитивни резултати посредством своите решения.

Основни характерности на вътрешния LOC

Отговорност

 Вътрешна или вътрешна локация на контрола

Индивидите с вътрешен LOC поемат отговорност за дейностите си и имат вяра, че напъните им директно въздействат на техните резултати.

Устойчивост

Вътрешното възприятие за надзор предизвиква устойчивостта, защото хората са по-склонни да се възстановят от неуспехите и да гледат на провокациите като на благоприятни условия за напредък.

Проактивен метод

Тези с вътрешен LOC са склонни да бъдат самодейни в решаването на проблеми, интензивно търсещи решения, вместо да се занимават с външни фактори отвън техния надзор.

Положително мислене

Хората с вътрешен LOC постоянно демонстрират по-положителен мироглед за живота, защото се усещат способни да въздействат позитивно на събитията си.

Благосъстояние и триумф при вътрешна локация на контрола

Вътрешният LOC е обвързван с няколко позитивни резултата, в това число усъвършенствано психическо благоденствие и нараснало самочувствие. Когато хората имат вяра в способността си да въздействат на ориста си, те са по-склонни да си слагат амбициозни цели и да упорстват пред трудностите. Това, от своя страна, може да докара до по-голям научен и професионален триумф, както и до изцяло задоволство от живота.

Разработване на вътрешна локация на контрола

Култивирането на вътрешно възприятие за надзор е еволюционен развой, който включва интроспекция и промени в мисленето. Ето някои тактики за подкрепяне на хората да предизвикват вътрешен LOC:

Самоосъзнаване

Помислете върху вашите мисли и вярвания по отношение на персоналния надзор. Идентифицирайте области, в които сте склонни да приписвате резултатите на външни фактори и работете върху преформулирането на тези усещания.

Поставете си реалистични цели

Започнете с дребни, постижими цели и празнувайте триумфите си. Това ще ускори убеждението, че вашите старания имат значение.

Прегърнете провокациите

Гледайте на провокациите като на благоприятни условия за напредък и учене. Прегръщането на компликациите с самодейно мислене може да усъвършенства възприятието ви за надзор.

Обградете се с позитивни въздействия

 Вътрешна или вътрешна локация на контрола

Ангажирайте се с хора, които имат вътрешен LOC, защото техните настройки могат да бъдат заразителни и да засилят вашето вътрешно възприятие за надзор.

Вътрешното местонахождение на контрола е решителен аспект на личността, който надълбоко въздейства върху метода, по който хората подхождат към провокациите на живота.

Възприемането на вътрешно възприятие за надзор дава опция на хората да поемат контрола над живота си, покачва устойчивостта и предизвиква позитивните резултати.

Чрез разбирането и култивирането на вътрешен LOC, хората могат да култивират възприятие за овластяване от вътрешната страна, което води до по-пълноценно и сполучливо житейско пътешестване.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР