Концепцията за умния град е отговор на предизвикателствата на урбанизацията,

...
Концепцията за умния град е отговор на предизвикателствата на урбанизацията,
Коментари Харесай

Арх. Милков: Възрожденските ни селища отговарят на новия Баухаус

Концепцията за умния град е отговор на провокациите на урбанизацията, климатичните проблеми, световното замърсяване. Българските архитекти сме подготвени да вземем присъединяване в подготовката на тези умни градове. Ние от дълго време работим по дигитализиране на културното завещание. Това съобщи проектант Владимир Милков, ръководител на УС на Камарата на архитектите в България, който бе участник в панела " Нов европейски Баухаус - културните институции и умните градове. Възможности за цифровизация на районите ".

" Ние имаме готови млади фрагменти, кото боравят с тази материя. Въвеждането на строително осведомителния модел за всяка постройка - монумент на културата, жилищна или обществена постройка, ще даде опция за ръководство на нейните системи от самото начало на живот на тази постройка. Новите строителни материали водят до едно унифициране на градовете. Създава се лишена от национална еднаквост архитектура. Само непокътнатите остарели градски елементи на европейските градове ги отличават един от различен. И аз доста се опасявах, че тази дигиталност и анонимните контакти в обществените мрежи ни обричат на бездуховност. И тогава изникна лъч светлина - новият европейски Баухаус. Това е план който ангажира целият изобретателен капацитет и обществеността с идята за основаване на устойчива градска среда ", сподели арх. Милков.

По думите му, българските архитекти вземат участие интензивно с интернационалните си сътрудници в тази промяна.

" Трябва да ускорим синтеза на науката и технологиите с изкуството. Това не е непознато на българските архитекти. Говорим за новия европейски Баухаус, който се чака да докара до Ренесанс на Европа. С Боянската черква е почнал Средновековният Ренесан на Европа. Нашите Възрожденски селища тотално дават отговор на условията за хармонична устойчива среда ", сподели още арх. Милков.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР