Концептът Лада 4х4, показан на Московския автосалон миналото лято беше анонсиран като

...
Концептът Лада 4х4, показан на Московския
автосалон миналото лято беше анонсиран
като
Коментари Харесай

АвтоВАЗ патентова следващата Лада 4x4

Концептът Лада 4х4, показан на Московския автосалон предишното лято беше анонсиран като правоприемник на първата Нива. АвтоВАЗ е патентовал външноста му на 30-и април и тази отбрана ще разреши на компанията да използва дизайнът на Стив Матин и екипа му да я употребява и в серийния модел, който се чака на пазара през 2021-а година. До 2026-а година АвтоВАЗ има желание да пусне в произвеждане цели осем нови лади и доста да обнови моделната гама на марката.

По-рано се говореше, че новата Лада 4x4 вазовците ще развият на основата на новата Dacia Duster. Но с появяването в гамата на алианса Renault-Niissan на доста специфичния модел Renault Arkana, разумно е предположението, че точно неговото шаси, въпреки и съществено модифицирано и скъсено, ще се употребява в наследника на легендарната класическа Нива.

За промяна на компоновката на новия модел се мисли във АвтоВАЗ още отпреди две години и още тогава се говореше за известна унификация с други модели на алианса Renault-Nissan. Вероятно е, обаче, да има разлика в схемата на пълнот задвижване за да се обезпечат офроуд качества и проходимост съпоставими с тези на оригиналната Нива.

Предполага се, че серийната Lada 4x4 от следващото потомство ще има малко по-големи габарити и че ще се предлага само във вид с пет порти, макар че визуално ще наподобява на тривратка по начина, който видяхме в концептуалния модел.

За първото тримесечие на тази година Lada 4x4 е осъществила в Русия 7723 продажби, което е растеж от 9,1% по отношение на същия интервал на миналата година. Това прави моделът 12-и по известност в страната, макар че е в производство със единствено леки усъвършенствания от 42 години насам. Не е изключено, че АвтоВАЗ ще го задържи в произвеждане още известно време, даже и да пусне в производство новото потомство. Простозащото то няма да е с толкова народна цена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР