Контролираният прием на ниски дози аспирин вероятно намалява образуването на

...
Контролираният прием на ниски дози аспирин вероятно намалява образуването на
Коментари Харесай

Аспирин показва ефект при Алцхаймер


Контролираният банкет на ниски дози аспирин евентуално понижава образуването на плаките в мозъка, водещи до напредване на алцхаймер и загуба на когнитивни качества, споделят откриватели от Медицинския център на Университета Ръш в обява от юлското издание на The Journal of Neuroscience.

Болестта на Алцхаймер е съдбовна форма на деменция, която визира един от 10 души на възраст над 65 години. Науката към момента не е разкрила лекуване, което даже да стопира прогресирането на заболяването. За страдание, не са известни и аргументите за възникването ѝ, което е главен ключ за намирането на излекуваща терапия. На този стадий е известно, че при болест на Алцхаймер се получава струпване на бета-амилоидни плаки в мозъка, които попречват функционалната активност на нервните кафези.

Друг главен проблем е, че развиването на болестния развой се открива късно. Когато се стартират да се виждат първите забележими признаци, болестта към този момент е в задоволително напреднал етап. В следствие засегнатият развива затруднения до степен загуба на персоналната еднаквост и неспособност за покриване на обикновени физиологични потребности. Влошаването на паметта и загубата на когнитивни функционалности като некадърност да се пресмята, вършат логичен връзки и други, са признаците, които първо отчитаме.

Свързани публикации.. 5 билки, с които се предпазваме от Алцхаймер 0 Деменция и болест на Алцхаймер – по кое време? (І част) 2 9 фактора, които отключват Алцхаймер 0

Намирането на способ за активиране на клетъчния механизъм за премахване на отпадъчни артикули от мозъка е измежду водещите обсъждане лечебни тактики за закъснение прогресирането на заболяването.

И при предходни проучвания се установи понижен риск от Алцхаймер и прогресирането на заболяването при банкет на аспирин. Екипът на доктор Калипада Пахан в този момент освен удостоверява този факт, а е разкрил, че аспиринът, стимулирайки лизозомите в клетките , способства за намаление натрупването на амилоидни плаки в мозъка.

Протеинът TFEB се смята за главен регулатор за отделянето на отпадъчни артикули от клетката. При банкет на аспирин се получава укрепване на протеина, стимулиране на лизозомите и закъснение процеса на струпване на амилоидни плаки.

Според учените резултатите от проучването дават евентуални благоприятни условия за лечебна приложимост на аспирин освен при профилактиката на сърдечносъдовите и възпалителни болести, само че и при дементивните. Естествено, нужни са повече и задълбочени проучвания за потвърждаване на лечебния му капацитет при Алцхаймер.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР