Контрапротестът под надслов Благодарим, че унищожавате българската и погребахте европейската

...
Контрапротестът под надслов Благодарим, че унищожавате българската и погребахте европейската
Коментари Харесай

Над 300 души се събраха на контрапротест в защита на българската въглищна енергетика

Контрапротестът под надпис „ Благодарим, че унищожавате българската и погребахте европейската енергетика “:

Благодарим за високите цени и за непостижимите сметки

-->

Нито Брикел, нито комплексът Марица изток са място за предизборни манифестации

Не насаждайте страхове в името на рейтинга си

Над 300 поддръжници на запазването на българската енергетика и комплекса Марица изток се изправиха на контрапротест против зелените деятели в отбрана на Брикел, който се оказа доста по-малоброен. Защитниците на българската енергетика сервираха огромен надгробен венец с обръщение „ Благодарим Ви, „ Зелени “, че погребвате българската енергетика. “ и издигнаха плакати с надписи „ Благодарим Ви за непоносимите цени! “ и „ Благодарим Ви за непостижимите сметки! “. Причината за този жест е, че макар че митингът беше разгласен като цивилен, то той се провежда от една от ръководещите до неотдавна партии „ Зелено придвижване “. Това стана ясно от обстоятелството, че формален основател на митинга е Стефан Николов, общински консултант от Гълъбово, който неотдавна мина в редиците на обединението, в която вземат участие партия „ Зелено придвижване “.

Контрапротестиращите се опълчиха на жадуваното закриване на българските централи, изключително по време на рецесия. Според доста от енергетиците и подкрепящите ги хора, точно сходни „ зелени “ акции в Европа са довели Европейската енергетика до колапс и са една от главните аргументи за големия скок в цените на силата и инфлацията.

„ В цяла Европа отварят към този момент затворени въглищни централи, тъй като семействата и бизнесът имат потребност от налична електрическа енергия и от спомагателна помощ, с цел да преминат през рецесията. Нашият митинг не е политически. В нашия колектив всеки гласоподава по съвест. Заставаме против безобразията в енергетиката и порива на деятелите да разрушават и закриват. Срещу нас обаче е натискът на до неотдавна ръководеща партия, която се прикрива зад цивилен митинг. Нека не се крият зад общинския си консултант, тъй като всички виждаме кой желае да постави завършек на българското произвеждане на електрическа енергия. Нека спрат да плашат хората и да рисуват батални подиуми в името на минаването на бариерата и поддържане на персоналния си рейтинг. Нито Брикел, нито комплексът Марица Изток са място за предизборни манифестации. “ споделиха представители на контрапротестиращите.

Сред контрапротестиращите имаше и чиновници на Брикел, които ясно обявиха, че бранят работните си места и българската енергетика. Те още веднъж показаха терзания, че същите зелени деятели посредством скалъпени протестни акции към този момент погребаха европейската енергетика и сега се пробват да убият и нашата, а резултатът ще е безработица и все по-непосилни сметки за електрическа сила. По думите на контрапротестиращите, в случай че се разреши задачите на зелените кандидат-депутати да се осъществят, от експортьор на електрическа сила страната ни ще се трансформира във вносител. Възможно е и да се стигне до режим на тока заради дефицит.

Ето какво споделиха контрапротестиращите още:

Срамно, е че досегашно ръководеща партия желае да закрие комплекса Марица Изток скоростно, започвайки от Брикел.

Срамно е, че в Народното събрание влизат политически фигури, които не схващат, че запазването оптимално на живота на Комплекса Марица Изток в неговата целокупност е национална идея.

Срамно е, че има политически партии, които си играят със страховете на хората, скрити зад цивилен начинания, с цел да градят рейтинг и да минат бариерата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР